ewenement Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Witam mam problem PC z płytą główną Gigabyte GA-H67M-D2. Wydaje mi się, że problem może być z płytą bo nie reaguje na próbę wejścia do biosu itd. Cały czas wisi na takim etapie Po wyjęciu kości RAM komputer cały czas się resetuje (po około 15 sekundach) nie wyświetlając nawet nic na monitorze. Co może być przyczyną takiego zachowania? Jak spróbować zdiagnozować problem oraz ewentualnie go naprawić? Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Klawiatura sprawna złącze PS2 Urządzenia sata odłączone. Czy to normalne, że bez pamięci resetuje się cały czas PC? Włożyłem płytę Hirens i nie uruchamia się z płyty. Bios próbowałem zresetować przez wyjęcie baterii na około minutę oraz zwarcie zworki lecz niestety żadnych efektów to nie dało. Gdy odłączyłem sata od cd-romu to pojawiło się pod "Memory Frequency 1333Mhz" 2x "Detecting IDE drivers ..." Zaczynam zastanawiać się czy klawiatura na 100% sprawna... ostatnio działała przy naprawianiu poprzedniego komputera... Teraz jedyny oznak życia jaki ona daje to jak na zasilaczu przełączać włącznik z "0" na "-" to wtedy na chwilę wszystkie 3 diody na klawiaturze migną. Później już nie daje żadnego znaku życia klawiatura... Po wciśnięciu NumLock, Scroll Lock i CapsLock nie zapala się żadna dioda. Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Wyjmowałem grafikę podłączyłem monitor pod integrę i niestety cały czas to samo. Zasilacz podmieniłem na inny( nie wiem czy w 100% sprawny) ale efekt jest cały czas taki sam Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Jak uruchamiam go bez klawiatury nie wyskakuje żaden monit typu F1... zmiana banku pamięci RAM nic nie dała Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi