julek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam, mam problem z qooqlle. Po niefortunnym zainstalowaniu kodeków do filmu zainfekowało mi Mozillę i nie mogę się tego pozbyć. W związku z tym proszę serdecznie o pomoc. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL DRV - File not found [File_System | Auto | Stopped] -- C:\Windows\System32\DRIVERS\eamonm.sys -- (eamonm) IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = "http://www.qooqlle.com/" FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "qooqlle" [2011/01/03 14:42:23 | 000,001,860 | ---- | M] () -- C:\Users\Ewelna\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\plf94is0.default\searchplugins\search.xml O4 - HKLM..\Run: [GProton] C:\ProgramData\GProton.exe () O4 - HKCU..\Run: [AdobeBridge] File not found :Files C:\Users\Ewelna\AppData\Local\Temp*.html :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL oraz log z GMER Odnośnik do komentarza
julek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zrobiłam wszystko zgodnie z zaleceniem. Załączam logi (z OTL po zakończeniu skanowania otworzył się tylko jeden): OTL(2).txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Infekcja usunięta i nic tu więcej nie ma do roboty. Użyj na koniec opcji Sprzątanie z OTL oraz wyzeruj stan przywracania systemu: KLIK Odnośnik do komentarza
julek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi