Zyhryt Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Witam. mam pewien problem dotyczący Komputera (BIOS lub płyta główna nie jestem pewien). Mianowicie podczas włączania komputera zaraz po ekranie BIOSu gdy powinien zacząć ładowac się system komputer się wyłącza, jeśli wejdę do ustawień BIOSu (nie musze tam nic zmieniać) komputer wyłączy się (po wyjsciu z BIOSu) ale przy następnym uruchomieniu zadziała prawidłowo, poza tym po przejsciu w stan hibernacji PC sam się wyłącza (nie zawsze) próbowałem uruchomić sygnały BIOSu (przełączyłęm na włączone w ustawieniach) ale nic to nie zmieniło (brak sygnałów, nawet 1 piknięcia podejrzewam, że nie mam beepera na płycie głównej). Nie wyskakują żadne błędy i podobno nie ma wirusów (szukałem porady na forum i otrzymałem informację że system jest czysty) Czy potrzebne są dodatkowe informację ? Jeśli tak to jakie. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Do sprawdzenia (wymiany) bateria na płycie. Odnośnik do komentarza
Zyhryt Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Pc ma niecały rok więc wątpie żeby była to wina baterii. Zapomniałem też dodać że problem pojawia się także gdy komputer jest stale podłączony do sieci. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Pokaż jednak Sensors z HWInfo i sprawdź w BIOS czy nie masz zaznaczonej jakiejś opcji w stylu WakeOnLan. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi