Wojtas308 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Witam, chciałbym prosić osoby obeznane w temacie o pomoc/poradę. Od dzisiaj mam problem z komputerem. Po uruchomieniu działa prawidłowo przez około 3 minuty po czym łapie zawiechę. Można normalnie poruszać kursorem, ale kliknięcie czegokolwiek jest niemożliwe. Klawiatura też nie reaguje np. na ctrl+alt+delete. Jedynym wyjściem jest reset "z palca". W trybie awaryjnym (z którego teraz korzystam) działa prawidłowo. Komputer to Asus r500v. Intel i7 3610QM, 8 GB, HDD 750, Geforce 630m 2GB. Od momentu zakupu, czyli jakoś 2 lata działa na fabrycznym systemie i jak dotąd nie było problemów. Aktualnizacje Windowsa regularnie i automatycznie wykonywane Klika dni temu Avast wykrył jakieś nieprawidłowości, ale zostały (wg. raportu programu) usunięte. Próba przywrócenia systemu do wersji sprzed problemów nie pomogła. Wykonałem też skan online eset. Znalazło kilkadziesiąt zainfekowanych plików, zostały rzekomo naprawione lub usunięte, ale problem nadal występują:/ Będę wdzięczny za jakieś wskazówki. Załączam przed chwilą zapisane (w trybie awaryjnym, nie wiem czy to ma znaczenie czy nie) logi. Pozdrawiam. Extras.Txt OTL.Txt Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Proszę o raporty z FRST. OTL jest już narzędziem pobocznym. Odnośnik do komentarza
Wojtas308 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Oczywiście, dołączam raporty, o których wspominasz. Dodam tylko, że w międzyczasie okazało się, że jedna z aktualizacji nie była dokończona. Udało się to zrobić, przywrócić system i jest jakby lepiej, ale chyba nie do końca. Po wykonaniu tych wszytskich czynności uruchomiłem komputer na nowo, przeskanowałem avastem (wszystko ok) i pojawiła się ikonka o dostępnych kolejnych aktualizacjach. Uruchomiłem je i podczas update`u znowu zawias. Wyłączenie "z palca" i jak na razie jest dobrze. Raport FRST udało się wygenerować, tego posta też piszę w normalym trybie, a nie awaryjnym więc może problem się rozwiązał, ale jakby ktoś mógł rzucić okiem na raporty to byłoby świetnie bo coś czuje, że nie wszytsko jest tak jak powinno. Edit: Nie wiem czy to ważne, ale aktualizacje, podczas których nastąpiło zawieszenie to: 1) Aktualizacja systemu Windows 7 dla komputerów z procesorami x64 (KB2952664)2) Narzędzie Windows do usuwania złośliwego oprogramowania dla komputerów z procesorem x64 — grudzień 2014 (KB890830) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi