Skocz do zawartości

Długie ładowanie filmów oraz menu kontekstowego

nwr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z moim dyskiem, a bynajmniej tak mi się wydaje. Chodzi o to, że filmy znajdujące się na dysku ładują się około 3-4 minuty, a pojemność ich nie przekracza 1GB. Myślałem, że to problem z kodekami, ponieważ z innymi plikami nie mam problemu. Przeinstalowałem i nic. Gry, muzyka i cała reszta działa bez problemu. Generalnie komputer działa bez zarzutów. Robiłem format - nic nie pomogło. Robiłem różne diagnostyki dysków i też nie wykazywały problemów. Wrzucam System Summary i czekam na jakieś pomysły. 

Peace ;-]

post-14591-0-51880000-1417882514_thumb.jpg

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

To najprawdopodobniej problem systemowy, bez związku z dyskiem.

https://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-3-wa%C5%BCne-zak%C5%82adanie-tematu-obowi%C4%85zkowe-logi/

Smart nie jest idealny, zwlaszcza, ze dysk ma malo przepracowanych godzin, ale to nie on odpowiada za problemy. 

To raz, dwa, ze nawet nie smiesz napisac w czym sa te filmy kodowane ani czym je otwierasz. I czy probowales roznego softu.

a więc...

filmy mam w różnym formacie, a mianowcie, .avi, .rmvb, .mp4, .mkv, .3gp. z wszystkimi jest problem. próbowałem używać większości softu do odtwarzania zaczynając od allplayer'a z kodekami od k-lite do VLC media player. nie wydaje mi się, żeby to był problem softu, ponieważ nawet bez nich klikając na plik PPM musiałem czekać te kilka minut, żeby móc wybrać którąś z opcji.

mam logi od 'FRST' i 'OTL' a przy 'GMER' wywaliło bluescreen. wszystko załączam.

wieslaw531 karta graficzna była tam na 'Disabled' bo mam dwie. pokaże jeszcze raz. wirtualizacja nie pomogła.

Addition.txt

bluescreen.txt

Extras.Txt

FRST.txt

OTL.Txt

Shortcut.txt

post-14591-0-93100000-1417900276_thumb.jpg

post-14591-0-03220000-1417900282_thumb.jpg

post-14591-0-74780000-1417900735_thumb.jpg

Odinstaluj: 

YTD Video Downloader

WindowsMangerProtect

Ad-Aware Antivirus - który jest programem starym i sfatygowanym i na jego miejsce zainstaluj coś aktualnego.

A co do kompleksowego przeglądu logów to wiadomo kto jest uprawniony. 

Weź zobacz czy w trybie awaryjnym jak kikniesz ppm na plik to czy efekt będzie taki sam. No i to samo możesz zrobić np. z poziomu windowsa RE (F8 przed startem systemu > napraw komputer), widok jak z eksploratora można załączyć albo przy dodawaniu sterownika do dysku albo prosciej - odpalic cmd, a w nim notepad, nastepnie w nim juz opcja otwórz i zmiana zeby pokazywal wszystkie pliki. 

Jeśli chodzi o logi, to już zostało wskazane czego się pozbyć. Po deinstalacji adware WindowsMangerProtect20.0.0.722 uruchom Autoruns i w karcie Services sprawdź czy zniknęły te dwie usługi (nie jest pewne czy deinstalacja wszystko usunie):

==================== Services (Whitelisted) =================

R2 IePluginServices; C:\ProgramData\IePluginServices\PluginService.exe [694784 2014-08-24] (Cherished Technololgy LIMITED) [File not signed]

R2 WindowsMangerProtect; C:\ProgramData\WindowsMangerProtect\ProtectWindowsManager.exe [528896 2014-08-24] (Fuyu LIMITED) [File not signed]

Jeśli nie, to je usuń w Autoruns + restart systemu, a potem skasuj powiązane foldery z dysku:

C:\ProgramData\IePluginServices

C:\ProgramData\WindowsMangerProtect

PS. C:\Users\Tomasz\Downloads\HWiNFO32(15982)-dp.exe = śmieć "Asystent pobierania" dobrychprogramów. Jeśli już musisz stamtąd pobierać, to używaj Linki bezpośrednie po prawej stronie, a nie Pobierz: KLIK.

Chodzi o to, że filmy znajdujące się na dysku ładują się około 3-4 minuty, a pojemność ich nie przekracza 1GB. Myślałem, że to problem z kodekami, ponieważ z innymi plikami nie mam problemu. Przeinstalowałem i nic. Gry, muzyka i cała reszta działa bez problemu. Generalnie komputer działa bez zarzutów. Robiłem format - nic nie pomogło.

(...)

filmy mam w różnym formacie, a mianowcie, .avi, .rmvb, .mp4, .mkv, .3gp. z wszystkimi jest problem. próbowałem używać większości softu do odtwarzania zaczynając od allplayer'a z kodekami od k-lite do VLC media player. nie wydaje mi się, żeby to był problem softu, ponieważ nawet bez nich klikając na plik PPM musiałem czekać te kilka minut, żeby móc wybrać którąś z opcji.

Zakreślone partie to raczej sugerują, że jest tu problem z oprogramowaniem a nie dyskiem. Tylko określone rozszerzenia + PPM na plik i długie oczekiwanie to zwykle jest problem integracji w powłoce Windows Explorer (m.in. kodeki, ale inne oprogramowanie multimedialne oraz zabezpieczające też nie jest wykluczone). Mówisz, że robiłeś format, tylko czy po formacie nie instalowałeś aby dokładnie tych samych aplikacji (z grupy multimediów ale nie tylko oczywiste kodeki oraz antywirusa)? W podanych tu raportach widać conajmniej kilka aplikacji multimedialnych.

Jeśli po w/w deinstalacjach nie będzie zmian, podaj raporty z narzędzi które skanują rozszerzenia powłoki i częściowo kodeki: Autoruns (log zapisz w formacie TXT) oraz ShellExView x64 (CTRL+A, by zaznaczyć wszystkie wpisy w oknie > klik w ikonkę dyskietki, by zapisać log w formacie TXT).

Temat prawdopodobnie zostanie przeniesiony do działu Windows.

.

Odinstalowałem wszystkie programy co Panowie kazali, ale w rejestrze pewnie został cały ten śmietnik po nich, którego nie wiem jak się pozbyć.

Antywirusa przeinstalowałem na darmowego AVG i... wszystko śmiga jak powinno ;-]

Tak... instalowałem go od razu po formacie, bo nie myślałem, że może mieć to wpływ.

Problem tkwił w tym antywirusie, wiec proszę o przeniesienie tematu do działu 'software'

Dziękuje za pomoc i zaraz przeczytam jak przekazać wam dotacje żeby dalej serwis dobrze prosperował. [przelew zrobiony]

Jeszcze raz DZIĘKUJEE ;-]

ale w rejestrze pewnie został cały ten śmietnik po nich, którego nie wiem jak się pozbyć

Jeśli chodzi o adware, to uruchom AdwCleaner, wybierz opcję Szukaj i dostarcz wynikowy log z folderu C:\AdwCleaner.

PS. Jakoś nie zauważyłam tego komentarza:

Ad-Aware Antivirus - który jest programem starym i sfatygowanym.

Ad-Aware SE Personal owszem tak, ale tu była nowoczesna wersja Ad-Aware Antivirus chodząca na silniku BitDefender, nie tak dużo starsza od najnowszej dostępnej wersji.

Ad-Aware Antivirus (HKLM\...\{E39A80AE-0CC0-43EE-AB6B-BE11DC4F969F}_AdAwareUpdater) (Version: 11.3.6321.0 - Lavasoft)

R1 BdfNdisf; c:\program files\lavasoft\ad-aware antivirus\firewall engine\1.6.0.0\drivers\bdfndisf6.sys [93160 2014-04-22] (BitDefender LLC)

R1 bdfwfpf; C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware Antivirus\Firewall Engine\1.6.0.0\Drivers\bdfwfpf.sys [102992 2014-04-22] (BitDefender LLC)

R3 gzflt; C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware Antivirus\Antimalware Engine\3.0.0.56\gzflt.sys [150256 2014-04-22] (BitDefender LLC)