marcos777 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam, internet zamulony, wolno otwierają się strony poczty, nie ładują się filmy na YT, itp. Co jakiś czas w katalogu Windows \ Temp tworzy się olbrzymia ilość plików o nazwach typu NODXXX.tmp. Dziś 65 000, kiedyś 120 000 sztuk. Usuwam je, ale tworzą się znów po jakimś czasie. Skasowanie zawartość katalogu C:\Windows\Temp. Pozdrawiam, Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Proponuję najpierw usunąć Malwarebytes oraz Acer eDataSecurity Management Bonjour też bym wywalił: -usuń folder C:\Program Files\Bonjour -uruchom cmd.exe w trybie administratora (prawoklik na cmd.exe i wybierz "uruchom jako administrator") i wklep netsh winsock reset catalog wcisnąc enter netsh int ip reset reset.log + restart Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Co do ESET NOD32, którego masz... http://www.google.pl/search?q=NODXXX.tmp&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a#hl=pl&safe=off&client=firefox-a&hs=gLo&rls=org.mozilla:pl:official&q=+site:wilderssecurity.com+NODXXX.tmp&sa=X&ei=aP0hTfWBOI2o8QPk9JW6BQ&ved=0CCIQrQIwAA&fp=bfa0a43073a43b04 I prosiłbym o wykonanie: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
marcos777 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Wszystko wykonane, co poleciliście Panowie. Oraz Ccleaner, DiskMax. Nie wiem co robić z tymi Nod****.tmp ? Po wczorajszym usunięciu tych plików, komp trochę przyśpieszył. pozdrawiam. Marek Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Nie wiem co robić z tymi Nod****.tmp ? Z tych linków co dał ci Dawid -rozwiązania na to prawdopodobnie wciąż nie ma -jako obejście problemu proponuje się wyłączenie w ESET funkcji skanowania w tle -tutaj jest najbogatsza dyskusja http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=278935&page=2 ....lub zmienić soft ochronny Ten program net-log tworzy na dysku C: raport net-log.txt -dostarcz go tu. Odnośnik do komentarza
marcos777 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) - Przeskanowałem kompa programem Exterminate It! - nie znalazł jednak żadnej infekcji związanej z NOD1.tmp (ale wszystkie pliki NODxxx.tmp usunąłem wcześniej ręcznie). - W ESET - ustawienie parametrów technologii ThreatSense odhaczyłem: "Uruchom skanowania w tle z niskim priorytetem" - Zrobiłem jeszcze optymalizację systemu, defrag rejestru, itp. W tej chwili laptop i internet chodzą już normalnie. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Odezwę się, jak znów zaleją mnie te tempy z NODa i spowolni neta. Pozdrawiam Edytowane 29 Października 2013 przez picasso Zbędne załączniki oraz linki do wątpliwego reputacją Exterminate-it usunięte. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi