zubzero0pl Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 podpis problemu Nazwa zdarzenia problemu: CLR20r3 Podpis problemu: 01: boid.exe Podpis problemu: 02: 1.0.0.0 Podpis problemu: 03: 54661e52 Podpis problemu: 04: Mokus2D.win Podpis problemu: 05: 1.0.0.0 Podpis problemu: 06: 546527d3 Podpis problemu: 07: 754 Podpis problemu: 08: 12 Podpis problemu: 09: System.NullReferenceException Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: 0a9e Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789 Dodatkowe informacje 3: 0a9e Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789 gra jest beta testem z steam z góry dziękuje za pomocprzepraszam za pośpieszanie ale starsznie śpieszy mi się aby zagrać w tą grę tutaj następny screen z procdumpem http://zapodaj.net/d...b215b4.png.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Witam, spróbuj przygotować zrzut pamięci procesu, może uda nam się coś znaleźć. Poniżej wskazówki jak uruchomić procdump w trybie oczekiwania: 1. Pobierz procdump [KLIK] 2. Utwórz na dysku katalog c:\dumps i wypakuj procdump.exe do tego katalogu. 3. Uruchom wiersz poleceń (Start-> w polu 'wyszukaj programy i pliki' wpisz cmd.exe) 4. Zmień katalog bieżący na c:\dumps cd c:\dumps 5. Uruchom procdump w trybie oczekiwania na boid.exe procdump.exe -e -ma -w "boid.exe" 6. Dopiero w tym momencie spróbuj uruchomić boid.exe i poczekaj, aż pojawi się komunikat błędu. Plik zrzutu (.dmp) spakuj, wrzuć na onedrive, dropbox, lub na inny hosting i w odpowiedzi daj link. m. Odnośnik do komentarza
zubzero0pl Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 mam pytanie jak zrobić aby zrzut był w formacie dmp chyba że może być png tu link http://zapodaj.net/e6cccaff9f3fd.png.htmlile czasu mam czekać na odpowiedź ? przepraszam za pośpieszanie ale starsznie śpieszy mi się aby zagrać w tą grę tutaj następny screen z procdumpem http://zapodaj.net/d485ad6b215b4.png.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Hej, ponaglanie nie ma sensu - jak tylko ktoś będzie mógł odpowiedzieć, to odpowie. Jeśli masz jakieś nowe informacje, to dopisuj je do poprzedniego postu - wystarczy kliknąć 'Edytuj' i dołączyć nowe rzeczy; nie ma potrzeby dopisywania kolejnych wypowiedzi do wątku. Odnośnie braku dumpa - dodaj opcję filtrowania i poczekaj na wyjątek NullReferenceException, czyli uruchom procdump jak poniżej: procdump.exe -e -ma -f NullReference -w "boid.exe" m.g. Odnośnik do komentarza
zubzero0pl Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 nie chce pośpieszać ale już 4 dni czekam na odpowiedź :\ Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Sorry, chodziło mi o sytuację, gdy nikt jeszcze nie odpowiedział i wówczas reedycja postu w zupełności by wystarczyła. W momencie, gdy jest już jakaś odpowiedź, to kolejne informacje dodajesz w kolejnej wypowiedzi. Przepraszam za zamieszanie, mam nadzieję, że w przyszłości już nie będziesz musiał czekać tak długo. Wracając do tematu, to zmieńmy nieco polecenie, zasadźmy się na wyjątkach pierwszego rodzaju. Wpisz zatem: procdump.exe -ma -e 1 -f NullReference -w "boid.exe" Jeśli nie uda się za pierwszym razem i nie powstanie żaden plik i procdump nie wypisze Dump count reached. to spróbuj raz jeszcze - z niejasnych dla mnie powodów procdump czasem nie wykonuje zrzutu i wówczas trzeba próbować do skutku. m.g. Odnośnik do komentarza
zubzero0pl Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 prosze o to kolejny link http://zapodaj.net/a313059ff692f.png.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Ok, poproszę w takim razie plik: c:\dumps\Boid.exe_141212_192338.dmp Spakuj go i wrzuć np. na dropbox.com, onedrive.net, lub www.zippyshare.com m. Odnośnik do komentarza
zubzero0pl Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 http://www48.zippyshare.com/v/49481135/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Hej, wygląda na to, że gra nie jest w stanie się poprawnie uruchomić, zapewne ze względu na brak wsparcia Twojego sprzętu dla profilu HiDef. Twórca aplikacji wymusił profil HiDef, zamiast mniej restrykcyjnego Reach w ustawieniach projektu XNA. Wydaje mi się, że w tej sytuacji pozostaje Ci poproszenie autora gry o wsparcie dla starszego sprzętu. m. Odnośnik do komentarza
zubzero0pl Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 a czy nie ma możliwości zainstalowania czegoś takiego ? wymagania w tej grze nie są aż tak wysokie aby mój pc ich nie uciągną wyglądają mniej więcej tak MINIMUM: OS: Windows 7 and up Processor: 1Ghz and up Memory: 1024 MB RAM Graphics: Works fine on integrated laptop graphics DirectX: Version 9.0c Network: Broadband Internet connection Hard Drive: 200 MB available space Sound Card: A working one Additional Notes: This game runs fine on low end devices, tested with core2duo laptops w/ integrated videocards. a moje paramety są ponad 2 krotnie wyższe więc może da sie coś poradzic Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Wygląda zatem na to, że programista 'zapomniał' zmienić parametry projektu tak, żeby gra wspierała szersze spektrum sprzętu [KLIK]. W zasobach projektu (plik Boid.exe) istotnie znajduje się zapis o profilu HiDef. W żadnym wypadku nie namawiam do łamania licencji, ale osobiście sprawdziłbym, czy przeedytowanie jakimś hexedytorem pliku Boid.exe i zamiana z HiDef na Reach cokolwiek zmieni... m. Odnośnik do komentarza
zubzero0pl Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 a dostał bym może poradnik jak to przeedytować tym hexedytorem ? może było by to rozwiązaniem mojego problemu Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Obawiam się, że nie bardzo mogę tu pomóc Tak przy okazji - czy nie dało się nic znaleźć na oficjalnym forum? [KLIK] Odnoszę wrażenie, że projekt jest w fazie rozwojowej i każde uwagi są mile widziane przez autora... m. Odnośnik do komentarza
zubzero0pl Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 tak są to beta testy ale nie wiem jak opisać ten błąd w j.angielskim jeżeli jest taka możliwość uprzejmie prosił bym o pomoc w opisaniu tej prośby nie mam pojęcia jak podaj informacje o tym co powinni naprawić Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi