reactor Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam Panowie! Mam taki mały problem ze swoim tabletem, na którym to jest obecnie zainstalowany windows 8.1. Tablet to WeTab 3G z dyskiem SSD 32GB (jedna partycja), który ma kilka latek i nie posiada już gwarancji. Wspomniałem tu o dysku, bo mam wrażenie, że ten komunikat może być z nim powiązany... Gdy włączam tablet wyskakuje komunikat na czarnym tle, przed ładowaniem systemu o następującej treści: EFI Shell version 2.00 [4.640] Current running mode 1.1.2 Device mapping table blk0 :HardDisk - Alias (null) Acpi (PNP0A03,0)/Pci(1F|2)/Ata(Primary,Master)/HD(Part1,Sig9FF0FE73) blk1 :HardDisk - Alias (null) Acpi (PNP0A03,0)/Pci(1F|2)/Ata(Primary,Master)/HD(Part2,Sig9FF0FE73) blk2 :BlockDevice - Allias (null) Acpi (PNP0A03,0)/Pci(1F|2)/Ata(Primary,Master) Press ESC in 1sec to skip startup.nsh, any other kay to continue. Shell> _ I teraz prawdopodobnie można coś napisać w ostatniej linijce bo ten znak na końcu "_" pulsuje, jednak, że to tablet to nie mam jak pisać, a klawiatura USB nie działa. Co się dzieje, i co oznacza ten komunikat? O co mu chodzi i jak temu zaradzić? Ekran wygląda podobnie jak na poniższym zdjęciu (jakiś z internetu) http://cloud-4.steampowered.com/ugc/506951187954998297/7233D76AA9E29EB854E16ECDC51F42DE64145057/ Odnośnik do komentarza
reactor Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Jest małą zmiana. Klawiatura działą pod USB, tylko nie wiem czemu, ale nie zawsze się aktywuje i czasem trzeba kilka razy zresetować tablet do czasu kiedy klawiatura zacznie działać Tak więc mogę pisać, tylko teraz pytanie... co mam tu wpisać? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi