gkoli Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Witam jak w temecie do 45min uzycie procesora 100% po okolo 45min po uruchomieniu systemy uzycie procesora schodzi do % w ktorych mozna pracowac uruchiomienie inernetu powoduje od razu zabicie procka. ( choc w tej chwili wszystko jest w normie ) awast 0 wykryc, malwarebytes 0 wykryc w tej chwili 6, 20,30 ,14 % jest ok, lecz po resecie problem powraca ccleaner byl uruchomiony. zalaczam logi bardzo prosze o sprawdzenie pozdrawiam grzesiek edytuje posta: w firefox problemy w flashem wiesza sie... GMER.txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Edytowane 28 Listopada 2014 przez gkoli Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Temat przenoszę do działu Windows 7, brak jakichkolwiek podstaw, by podejrzewać infekcję. uruchomienie inernetu powoduje od razu zabicie procka Z raportów nic nie wynika. Zacznij od przetestowania czy efekt nie jest powiązany z instalacją Avast. MBAM raczej nie biorę pod uwagę, bo wg raportu on co dopiero się pojawił, co sugeruje, że był doinstalowany tylko do diagnostyki problemu.Druga sprawa, do nadrobienia cała aktualizacja Windows (instalacja pakietu SP1, IE11 i reszty łat), gdyż może to coś zmienić: Platform: Windows 7 Ultimate (X64) OS Language: Polski (Polska)Internet Explorer Version 8 Odnośnik do komentarza
gkoli Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 odinstalowalem avasta nic nie zmienilo.mbam byl tu zainstalowany dawno tylko teraz aktualizacja wczoraj chyba robiona. wylaczony tez nic nie zmienilo. ( komp mul )wszedlem w procesy z ptaszkiem pokaz procesy wszystkich uzytkownikow i dopiero zobaczylem ze svchost zabijaly procesor i one to powodwuja bo wlasnie mi wracaja i mam znow 100%picasso czy w tym momencie musze instalowac te wszystkie latki ? chcialbym tego uniknac poniewaz nie wiem jak programy do diagnostyki pozniej beda dzialac ;/co z tym svchost? edytuje: sprawdzone 2x, po zabijaniu procesow kilkukrotnym svchost, komputer wraca do zycia Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 picasso czy w tym momencie musze instalowac te wszystkie latki ? chcialbym tego uniknac poniewaz nie wiem jak programy do diagnostyki pozniej beda dzialac ;/ co z tym svchos O jakich programach do diagnostyki mowa? Wykonaj pełną aktualizację systemu, bo Service Pack i pozostałe poprawki mogą coś wnieść do sprawy. Jest tu goły Windows 7, w aktualizacjach są nie tylko łaty bezpieczeństwa, ale i rozmaite poprawki / fiksy bugów. Odnośnik do komentarza
gkoli Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 przetrzepalem wszystkie pliki ktore wylistowalem a ktorymi sie svchost zajmowal, kasowanie czyszczenie instalacja uruchamianie rejest .... w kolo bla bla bla , trafilem w koncu + pelne aktualizacje, komp chodzi jak dawniej dzieki kolezanko za pomoc pozdrawiam do milego edytuje: oczywiscie temat uwazam za zamkniety narka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi