kacprzak Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Witam i proszę o pomoc Po formacie komputer długo się włącza i widzę lekki spadek fps w grach. Jednak najgorszy jest start windowsa . Co może być przyczyną tych problemów . ? Dodam że system długo muli na napisie ZAPRASZAMY ! i dysk strasznie mocno pracuję . I jeszcze czasami gdy włączę komputer muszę nacisnąć F1 nie wiem dlaczego Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Jeśli nikt jeszcze nie odpisał, a chcesz uzupełnić post, stosuj opcję Edytuj, a nie post pod postem. Posty skleiłam. Po formacie komputer długo się włącza i widzę lekki spadek fps w grach. Jednak najgorszy jest start windowsa . (...) Dodam że system długo muli na napisie ZAPRASZAMY Brak danych o systemie. Proszę dostarczyć raporty z FRST. Aczkolwiek Ty już sugerujesz, że jest problem z dyskiem twardym: I jeszcze czasami gdy włączę komputer muszę nacisnąć F1 nie wiem dlaczego F1 - czyli widzisz komunikat rodzaju "...Hard Disk S.M.A.R.T Command Failed. Press F1 to Resume."? W takim przypadku temat przesunę do działu Hardware, a dane wymagane działem są inne: KLIK. . Odnośnik do komentarza
kacprzak Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Jak mi wyskoczy ten komunikat zrobię fotkę i wrzucę, przepraszam za posty Brak danych o systemie. Proszę dostarczyć raporty z FRST. Aczkolwiek Ty już sugerujesz, że jest problem z dyskiem twardym: co mam zrobic Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Jak to co: dostarczyć raporty z FRST (podałam link), a jeśli ten komunikat z F1 wspomina "Hard Disk S.M.A.R.T Command Failed" to jednak dane sprzętowe z kolejnego linka, a temat zostanie przeniesiony do działu Hardware. Odnośnik do komentarza
kacprzak Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Logi: Addition_25-11-2014_22-15-39.txt FRST_25-11-2014_22-15-42.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Z raportów FRST (notabene: Addition jest urwany) nic nie wynika, widać tylko ten błąd w Dzienniku zdarzeń: System errors:=============Error: (11/25/2014 08:38:16 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7023) (User: )Description: Usługa Wstępne ładowanie do pamięci zakończyła działanie; wystąpił następujący błąd:%%2 Tu się raczej szykuje sprawa sprzętowa: jeśli ten komunikat z F1 wspomina "Hard Disk S.M.A.R.T Command Failed" to jednak dane sprzętowe z kolejnego linka, a temat zostanie przeniesiony do działu Hardware. Podałam już link jakie dane należy podać (KLIK), a temat przesuwam do działu Hardware. Odnośnik do komentarza
kacprzak Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 No to pewnie ten dysk... Gdy będzie ten błąd zrobię fotkę i wrzucę . Nie zawsze on się pojawia ale czasami się zdarza . Odnośnik do komentarza
kacprzak Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 takie cuś Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Przy starcie systemu - klawisz Del aby wejść do BIOS. Sprawdzasz, że ten dysk jest widoczny na pierwszej stronie. W sekcji BOOT - (prawdopodbnie) kolejność urządzeń do startu systemu ustawiasz 1. np. CD(DVD); 2. HDD wykryty na pierwszej stronie. Wybierasz F10 (lub inny, który zapisuje ustawienia BIOS) , akceptujesz i restart. Po uruchomieniu systemu pokaż SMART tego dysku z np. CrystalDiskInfo (link w przyklejonym Hardware). Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Błąd w 8 poście mówi tylko o zmianie kolejności bootowania, najczęściej z powodu, że dotychczas dostępne urządzenie przestało być widoczne albo z powodu zmiany porty urządzenia. Na fotce widać, że nie ma Cd-romu - to norma? No, a reszta jak poprzednicy pisali. Odnośnik do komentarza
kacprzak Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 CD-ROM jest w PC. Jednak, czasami PC go nie widzi. Gdy wchodzę w mój komputer nie ma cd romu. Ale to czasami . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Napisz co to za komputer i jaki typ dysku i CD (ATA,SATA). Taśma wąska czy szeroka. Pokaż System Summary z HWInfo. Odnośnik do komentarza
kacprzak Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 dysk sata, cd rom ata Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 A gdzie System Summary? Zrób fotkę płyty głównej w miejscu gdzie są podpięte taśmy do dysku i CD. Odnośnik do komentarza
kacprzak Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 ..hw Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Cierpliwie czekam na brakujące dane: SMART, fotka płyty a dodatkowo fotka CD od tyłu + Sensors z HWinfo (to chyba stara płyta). Odnośnik do komentarza
kacprzak Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 To już jutro. Mam słabej jakości aparat i przy sztucznym świetle są słabe zdjęcia. Jutro dodam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi