adela Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 A no teraz kumam bo myslałam że mają własnie być zaznaczone. Juz robię nie denerwuj się, przepraszam ,,ja to nie złośliwie tak robiłam . Nie wiedziałam że to taka wielka robota z tym ulepszeniem, znam kogoś co się zna na koputerach i mogłabym jak bedę w Warszawie isć do tego gościa i tylko nie wiem co mu powiedzieć bo zapytałabym go czy mi zrobi to i to ale właśnie nie wiem konkretnie co, a on jest jakimś nieludzkim typem i bardzo sie denerwje jak ja coś chcę i nie wiem konkretnie co. Powiedz mi o co mam go spytać bo to sąsiad mojej cioci i robi czasem mi za darmo , więc może byłaby szansa. FRST.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Podaj dokładny model tego Acera? Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 TWG8 Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Pełne dane podaj, które są na spodzie lapka np. acer asphire i numerek? Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Acer aspire 5315 Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Na tym lapku mozna rozbudować pamięć do 2 gb. Według specyfikacji powinna tam sie znajdować pamieć ram DDR2 667 MHz. Pobierz HWinfo, wersje portable zapisz na dysk plik zip. Utwórz w dowolnym miejscu katalog o nazwie hwinfo i wypakuj do niego pobrane archiwum. Wejdź do katalogu Hwinfo i uruchom plik hwinfo.exe i pokaż obrazek który sie pojawi po uruchomieniu programu. http://www.hwinfo.com/files/hw32_448.zip Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 wersje portable co to takiego , w tym link sa jakieś 32 bity i 64 bity i DOS co mam ściągnąć Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 uruchom wersje 32 bit bo taki masz system Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 ojmój Boże klikam na te 32 bity i nic nie pobiera na dole za to są download installer i download portable czy to którymś z nich się pobiera . no i jeszcze chcę cię przeprosić ze ja tak nie za bardzo wiem co i jak ale na prawdę dla mnie to okropnie trudne rzeczy, Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 na dole za to są download installer i download portable no własnie pobierz wersje portable (bezinstalacyjną) i wykonaj to co napisałem w poście 31. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 No i znów są schody dla mnie tam jak klikam downlod to się rozwijają 3 możliwości, sam zobacz , ja nie wymyślam , po prostu znów wybór, można się załamać , już chociaż się nauczyłam od ciebie że portable to bezinstalacyjna wersja no ale sam widzisz jak to jest skomplikowane i nie wiem co kliknąć. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 No i znów są schody dla mnie tam jak klikam downlod to się rozwijają 3 możliwości To są serwery z których można pobrać daną wersję. Wybierz Local US Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 No zrobiłam wszystko i wyskoczyły 2 okna w jednym mnstwo tabelek czy czegoś podobnego nazywa się system summary a drgie okno HWiNFO32 v4.48-2350 no ale nie wiem jak ci to pokazać, nie zauwazyłam ale jest jeszcze jedno maleńkie okno i nazywa się CPU#0 i tam jest zielony paseczek co mryga. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Wstaw raport z Hwinfo - kliknij zakładkę Save Report > wybierz opcję short text report > kliknij Dalej > Copy to Clipboard > skopiowaną zawartość wklej do notatnika i przedstaw. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 No i znów się zaczynają schody jak zrobiłam Copy to Clipboard to mi to znikło i nie wiem gdzie jest Znalazłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! raport co miałam skopiować.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Masz dwie kostki po 512mb, tak wynika z raportu Memory: 1024 MBytes @ 265 MHz, 4.0-4-4-12 - 512 MB PC5300 DDR2-SDRAM - Samsung M4 70T6554EZ3-CE6 - 512 MB PC5300 DDR2-SDRAM - Samsung M4 70T6554EZ3-CE6 Graphics: Intel GM965/GML960 Chipset - Integrated Graphics 0 [C0] wypadałoby je sprzedać i kupić dwie kości po 1gb Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Ale jak bym chciała kupić to co mam mówić ze co ja chcę kupić. A czy te większe się tam zmieszczą? czy tylko maja więcej pamięci a wielkość taka sama Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Kup taką pamięc (dwa moduły po 1 gb) zanieś lapka do serwisu niech ci wymienią http://allegro.pl/pamiec-ram-2gb-2x1gb-pc2-ddr2-5300-667-533-laptop-i4819845311.html Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Dzięki zrobię tak . Bardzo mi tu pomogliście bo on i tak chodzi ze da sie na nim cos robić , przedtem ciągle byl zawieszony. Napiszę jak jż kupię i wymienię. Wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Mam jeszcze pytanie skoro na tym kompie są 2 dyski C i D a ja prawie nie używam tego D i jest prawie pusty .to czy można by częsc pamieci zdjać z D i dołożyć na C czy to nie jest możliwe.? No bo jak picasso mi kazała tam powyrzucać to się zrobiło luźno a teraz znów widzę że się robi mało miejsca i to nie ja to robię tylko komp sam coś dodaje , nawet widziałam jak sobie instalował jkiś update bez mojej wiedzy i gdybym go nie chciała zamknąć to bym o tym nie wiedziała tylko jak zamykałam to on mi dał komunikat zeby nie wyłanczać bo jakieś update robi, czyli jak on tak sam może sobie dodawac to znaczy ze za jakiś czas znów stanie bo sobie za dużo naładuje. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Mam jeszcze pytanie skoro na tym kompie są 2 dyski C i D a ja prawie nie używam tego D i jest prawie pusty .to czy można by częsc pamieci zdjać z D i dołożyć na C czy to nie jest możliwe.? No bo jak picasso mi kazała tam powyrzucać to się zrobiło luźno a teraz znów widzę że się robi mało miejsc Nie wiem ile obecnie wolnego miejsca zostało na dysku C. Mogę się odnieść do wcześniejszych wyników. Statystyki z samego początku: ==================== Drives ================================ Drive c: (ACER) (Fixed) (Total:51.14 GB) (Free:15.67 GB) NTFS ==>[Drive with boot components (obtained from BCD)] Drive d: (DATA) (Fixed) (Total:50.89 GB) (Free:50.61 GB) NTFS Drive h: (Expansion Drive) (Fixed) (Total:465.76 GB) (Free:158.6 GB) NTFS ==================== MBR & Partition Table ================== Disk: 0 (Size: 111.8 GB) (Disk ID: C2D6B1CA) Partition 1: (Not Active) - (Size=9.8 GB) - (Type=27) Partition 2: (Active) - (Size=51.1 GB) - (Type=06) Partition 3: (Not Active) - (Size=50.9 GB) - (Type=07 NTFS) ======================================================== Disk: 1 (Size: 465.8 GB) (Disk ID: 0C3057C5) Partition 1: (Not Active) - (Size=465.8 GB) - (Type=07 NTFS) Po akcjach w temacie zyskane tylko niecałe 2GB: ==================== Drives ================================ Drive c: (ACER) (Fixed) (Total:51.14 GB) (Free:17.39 GB) NTFS ==>[Drive with boot components (obtained from BCD)] Drive d: (DATA) (Fixed) (Total:50.89 GB) (Free:50.61 GB) NTFS Drive h: (Expansion Drive) (Fixed) (Total:465.76 GB) (Free:158.3 GB) NTFS Prawdopodobnie w prosty sposób nie można zmienić układu partycji / ich rozmiaru i są wymagane szczególne działania zaawansowane, gdyż dysk posiada ukrytą partycję ~10GB z Recovery Acer. Prawdopodobnie jest uwzględniona sztywna geometria dysku i po zmianie rozmiarów partycji C+D sposobami standardowymi zostanie uszkodzony dostęp do Recovery. czyli jak on tak sam może sobie dodawac to znaczy ze za jakiś czas znów stanie bo sobie za dużo naładuje Miejsce na dysku nie jest stałe i nie będzie, w Windows zachodzi wiele procesów, które powoduje fluktuacje miejsca. Wg statystyk podanych wyżej poblemem raczej nie było miejsce na dysku, zwolniło się tylko niecałe 2GB, co ja nie podepnę pod frazę "zrobiło się luźno". Póki co, to efekty końcowe wskazują, że jest tu problem z czymś innym - logi sugerują brak pamięci (wysoki procent pamięci w użyciu). A osobiste dane należy dla własnego bezpieczeństwa starać się trzymać na innej partycji niż systemowa C. PS. Nawiasem mówiąc ostatni z dostarczonych logów FRST i tak był źle zrobiony (nie mogę się doprosić o odznaczenie pola Services) i się poddałam. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ja cię przepraszam juz na prawdę się starałam zrobić dobrze teraz zrobię i nie poddawaj się bo na to form tylko liczę , inaczej zostanę bez kompa, zrobi,ę jeszcze raz. No a teraz już bardzo pilnowałam to service FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ratunku znów jestem tylko na trybie awaryjnym, moze mi jakieś tam wirusy powpadały a nie mam programu antywirusowego . Błagam litości byle mi się teraz nie zawieszał jak idą swięta. Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Na wszelki wypwdek już zrobiłam te logi , błagam nie olej mnie mimo że może coś mi nie idzie , nie każdemu się trafił taki muzg jak tobie. z góry przepraszam jak coś jest nie tak. A może by wywalić offisa jest wielki i zajmuje dużo miejsca , ja go prawie nie używam Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
adela Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Błagam pomóżcie dziś już sam się wyłacza robi sie niebieski ekran i białe literki i wyłącza sie nie ogę przeczytać co tam pisza , zrobiłam jeszcze teraz scan . Proszę pomóc bo jż i google chrom ulega awarii czasem sie wyłącza, niechby chodził wolno ale jakotako może mi sie przecież całkiem zepsuć tak mnie to przeraża. Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi