stivo Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Cześć wszystkim w Nowym roku Jestem u znajomych, gdzie niedawno podłączyli internet i miałem zadbać o odpowiednie programy zabezpieczające. Sprzęt nie jest zbyt nowy, więc zainstalowałem najnowszego AVG i jako firewalla zainstalowałem Persona Firewall, jednak dla nich byłby zbyt zaawansowany, więc go odinstalowałem. Po tej operacji w trayu przestały wyświetlać się niektóe ikonki, np. Skype, który uruchamia się wraz ze startem sysytemu, czy ikonka bezpiecznego odłączania sprzętu (podłączałem pendrive'a). Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc w fixie tego problemu. Dołączam logi z OTL'a: OTL.Txt Extras.Txt Jak by trzeba było coś jeszcze podać czy zrobić logi z innych narzędzi, to piszcie, co potrzeba. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Najedź na pasek zadań i wciśnij PPM (Prawy Przycisk Myszy) i daj Właściwości. I idziesz według tej instrukcji. Pasek zadań -->Ukryj Ikony Nieaktywne --> Dostosuj --> I ustaw Sobie jak chcesz Jeśli nie pomoże, napisz a coś poradzimy EDYCJA: Odinstaluj pasek AVG. I tak dla kosmetyki: zamień sobie Gadu-Gadu na jakiś mniej żrący pamięć program. Programy do komunikacji POLECAM AQQ ! Odnośnik do komentarza
stivo Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Najedź na pasek zadań i wciśnij PPM (Prawy Przycisk Myszy) i daj Właściwości. I idziesz według tej instrukcji. Pasek zadań -->Ukryj Ikony Nieaktywne --> Dostosuj --> I ustaw Sobie jak chcesz To nie jest tak, że ja o tym nie wiem, bo dużo siedzę na Windowsie i takie rzeczy to dla mnie pryszcz, a tu akurat jest coś poważniejszego i stąd ten temat. Ogólnie ikonki się ładują i pokazują, jednak jak wspomniałem nie pokazuje się (startującego z windowsem) Skype'a i ikonka bezpiecznego usuwania sprzętu. I żadna ikonka nie jest tu ukryta, bo miałbym przycisk do pokazywania nieaktywnych. Na chwilę obecną nie wiem jak wygląda sytuacja, bo nie mam dostępu do sprzętu. Przy najbliższej okazji to sprawdzę. zamień sobie Gadu-Gadu na jakiś mniej żrący pamięć program. Programy do komunikacji POLECAM AQQ ! Sam AQQ używam, ale jak pisałem na początku komp nie jest mój. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi