ciapus4 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam, jak w temacie, po starcie systemu, pokazuje sie pulpit i nie można nic zrobić, np. po najechaniu na pasek, pokazuje się kółeczko oczekiwania, i kręci się, ctrl-alt-delete nie reaguje, po kliknięciu na pasku START nic się nie dzieje, tryb awaryjny, można coś zrobić, ale to nic nie daje, proszę o jakieś sugestie laptop Samsung RC510. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
driven Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Sam start systemu przebiega normalnie czy trwa zauważalnie dłużej w porównaniu do stanu przed awarią? Opisz dokładniej kwestię trybu awaryjnego. "Można coś zrobić" nie wiele mówi. System działa dobrze w trybie awaryjnym ale nie potrafisz uporać się z problemem, czy system reaguje lepiej ale to wciąż nie jest stan właściwy? Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Przy starcie systemu, może parę sekund dłużej, tryb awaryjny z obsługa sieci działa, odpalam programy, ale wiadomo wszystko okrojone, brak antyvira, jakie kroki poczynić w trybie awaryjnym, żeby przedstawić problem systemu ? Odnośnik do komentarza
driven Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Pytałem o rozruch i awaryjny, bo objawy które podałeś mogły świadczyć o problemach z dyskiem, jednak tę hipotezę po Twoich wyjaśnieniach bym na razie odrzucił. Przypomnij sobie czy czegoś nie instalowałeś przed pojawieniem się problemu, albo nie wystąpiło jakieś inne dziwne zdarzenie. Rozważałeś skorzystanie z przywracania systemu (o ile jakiekolwiek punkty przywracania w ogóle istnieją)? Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 No niestety zero punktów przywracania sysu. instalowałem program do fakturowania, ale ze zaufanych stron, albo mi się tylko tak wydawało, teraz wyskakuje mi po starcie systemu okienko zatytułowane windows mikrosoft "twój program presta łdziałac" itp, itd Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 ciapus4 a nie prościej dać logi z FRST? Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Spróbuje, ale w awaryjnym, jest problem zwisy i tp Są problemy, ale oto chodzi. FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Tryb awaryjny chodzi poprawnie, toteż zainteresuj się deinstalacją oprogramowania zabezpieczającego, czyli tu ESET Smart Security + MBAM (ten ostatni doinstalowany dzień przed założeniem tematu), bo to główna różnica między trybami, a typ programów pasuje do efektu. Z tym że: - Zacznij od deinstalacji MBAM (bo świeżo dostawiony), ale nie pamiętam na czym jest oparty jego instalator i czy da się to zrobić z poziomu awaryjnego. - ESET jest oparty na Instalatorze Windows i domyślnie nie jest możliwa deinstalacja z poziomu awaryjnego (nie działa usługa Instalatora). W takim przypadku do wykorzystania ESET Uninstaller. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Przepraszam, że spytam co to takiego ten MBAM ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 MBAM = Malwarebytes Anti-Malware. I raczej powinieneś to wiedzieć, pomijając że to znany skrót, uruchamiałeś przecież instalator programu zawierający tę nazwę:2014-11-19 22:19 - 2014-11-19 22:19 - 19828376 _____ (Malwarebytes Corporation ) C:\Users\Marta\Desktop\mbam-setup-2.0.3.1025.exe Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Tak, skapłem się, teraz jest o niebo lepiej po odinstalowaniu eseta i mbama, tylko tak, jak chce usunąć ikone z pulpitu mam okno, przetwarzanie 1element i trwa to już pewną chwilę, piszę z tableta, bo niemogę uruchomić przeglądarki, w menadżerze zadań mam firefox.exe, ale przeglądarka się nie odpala, i tak z innymi programami, kręci się i lipa, co jeszcze wykonać, żeby przywrócić lapka do życia, oczywiście szacunek dla Pani. Jeszcze dodam, że system ma problemy z zamknięciem, "trwa wylogowywanie", potem zamykanie i lipa, tylko power wyłącza lapka. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 ciapus4 wstaw obrazek smart dysku z programu CristalDiskInfo. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 ciapus4 wstaw obrazek smart dysku z programu CristalDiskInfo. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Na twoim miejscu kupiłbym nowy dysk do lapka. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgadza się, nawet z samsung recovery nie można zainstalować win, właśnie poszukuje nowego dysku, mormalnie kiszka teraz będzie problem z odzyskaniem zdjęć i dokumentów, dysk miał tylko 4 lata, co sądzisz o Seagate Momentusie 1T SpinPoint 8M ? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 nawet z samsung recovery nie można zainstalować win, Na takim dysku to strata czasu. Wątpię aby jakikolwiek soft temu zaradził. co sądzisz o Seagate Momentusie 1T SpinPoint 8M ? Nie znam. Nie pracowałem. Nie mogę się wypowiadać. Ale to ustrojstwo kiedyś było w moich rekach i chodziło świetnie. http://www.morele.net/dysk-twardy-western-digital-wd5000bpkx-601253/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi