tada44 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Po włączeniu kompa chciałem uruchomić przeglądarke IE i otworzyło się z 15szt. okienek i że niema połączenia z siecią ,przeglądarka firefox chodzi jakby normalnie.Ponieważ ten problem z IE się powtarza dość często i w centrum akcji w konserwacji systemu pojawia się komunikat o błędzie APPCRASH. Szukałem na googlach co to za błąd i napotkałem na strone która pisze że można to naprawić jest to hxxp://www.appcrash.org/ i po próbnej instalacji - ESETnod -32 sygnalizował trojana .Przerwałem tą instalacje i zacząłem usuwać te wszystkie pliki przy pomocy Malwarebytes Anti-Malware, ESET przeskanowłem PC i coś poumieszczał w kwarantannie .Uznałem że wszystko co złe usunąłem.Kopi z tych działań nie zachowałem. Proszę Cię o sprawdzenie logów czy faktycznie wszystko usunąłem,czy to może być przyczyną z IE czy to jest stary problem "Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power" czy jeszcze coś innego .Log z gmera został przerwany i pokazał się taki komunikat" W stacji nie ma dysku.Włóż dysk do stacji\Device\Harddisk3\DR3."pozostałe logi w załącznikach W tej chwili IE chodzi poprawnie Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt gmer.txt błąd.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Szukałem na googlach co to za błąd i napotkałem na strone która pisze że można to naprawić jest to hxxp://www.appcrash.org/ i po próbnej instalacji - ESETnod -32 sygnalizował trojana .Przerwałem tą instalacje i zacząłem usuwać te wszystkie pliki przy pomocy Malwarebytes Anti-Malware, ESET przeskanowłem PC i coś poumieszczał w kwarantannie . Adres wyiksowałam, by nikt tam nie klikał. Z daleka od takich stron, które niby oferują rozwiązania błędów, ale trzeba jakiś "skaner" stamtąd ściągać. To typowe manipulacje, by przekonać do niepożądanych instalacji. Proszę Cię o sprawdzenie logów czy faktycznie wszystko usunąłem, czy to może być przyczyną z IE (...) W tej chwili IE chodzi poprawnie Nazwa aplikacji powodującej błąd: iexplore.exe, wersja: 11.0.9600.17420, sygnatura czasowa: 0x545ad233 Nazwa modułu powodującego błąd: MSHTML.dll, wersja: 11.0.9600.17420, sygnatura czasowa: 0x545ae63c Błąd powoduje jeden z modułów Microsoftu, więc trudno tu cokolwiek powiedzieć na ten temat. Skoro obecnie IE chodzi poprawnie, nasuwa się: 1. Wg raportu 12 listopada odbyła się jakaś aktualizacja Windows, która zaaplikowała nowe wersje niektórych plików silnika IE (w tym ów wymieniany jako moduł powodujący błąd), więc być może to rozwiązało problem. ==================== One Month Created Files and Folders ======== 2014-11-12 10:07 - 2014-11-06 04:10 - 19781632 _____ (Microsoft Corporation) C:\Windows\system32\mshtml.dll 2. Albo wyłączenie starych lub niekompatybilnych dodatków. Widzę, że manipulowałeś jakimś menedżerem i wyłączone są w IE rozszerzenia FlipAlbum / FlipViewer (to są straszne starocie i nie wykluczone, że mogą powodować problemy) i RealPlayer. Te wpisy i tak usunę. BHO: No Name -> Disabled:{3049C3E9-B461-4BC5-8870-4C09146192CA} -> No File BHO: No Name -> Disabled:{4401FDC3-7996-4774-8D2B-C1AE9CD6CC25} -> No File czy to jest stary problem "Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power" A ten błąd (nie powiązany z powyższym problemem IE) nadal występuje, ale to już omawialiśmy wiele razy: System errors: ============= Error: (11/18/2014 05:12:09 PM) (Source: Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power) (EventID: 6) (User: ZARZĄDZANIE NT) Description: Niektóre funkcje zarządzania energią procesora w czasie wydajności zostały wyłączone z powodu znanego problemu z oprogramowaniem układowym. Skontaktuj się z producentem komputera w celu uzyskania aktualizacji oprogramowania układowego. W raportach brak oznak infekcji. Tylko kosmetyka do wykonania (usunięcie pustych wpisów i czyszczenie Temp). Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: S3 ASCAntivirusSrv; No ImagePath BootExecute: BHO: No Name -> Disabled:{3049C3E9-B461-4BC5-8870-4C09146192CA} -> No File BHO: No Name -> Disabled:{4401FDC3-7996-4774-8D2B-C1AE9CD6CC25} -> No File Toolbar: HKU\S-1-5-21-4045998331-1084192385-2102066057-1001 -> No Name - {91397D20-1446-11D4-8AF4-0040CA1127B6} - No File C:\Program Files\mozilla firefox\plugins C:\ProgramData\PC1Data C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories\System Tools\Internet Explorer (No Add-ons).lnk C:\Users\Tadeusz\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\ygqgnt9d.default-1407678463037\Extensions\adremoveext@adremoveext.net Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\services" /f Reg: reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\${searchCLSID}" /f Reg: reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\BBA405ADD7B17A75BFCF151CDA60224C" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f RemoveDirectory: C:\Users\Administrator EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. Przedstaw go. . Odnośnik do komentarza
tada44 Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Wykonałem i log w załączeniu Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Skrypt wykonany pomyślnie, więc kończ sprawy. Usuń pobrane narzęzia z folderu D:\dysk H\internet, następnie zastosuj DelFix: KLIK. Odnośnik do komentarza
tada44 Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Usunąłem. Dzięki za zainteresowanie i pomoc!!!! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi