Szib Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam System to windows 7 home który uległ awari i został przywrócony system do stanu przed awarią. Niestety Comodo przestał działać. Użyłem Comodo Products Uninstaller Tool , który spowodował nie działanie netu i musiałem ponownie cofnąć system. Za pomocą CCleaner'a wyłączyłem w autostarcie comodo by przy starcie sytemu nie pokazywał błedu. Jak usunąć comodo i pozostałości bo w panelu sterowania nie ma odinstaluj ? Dzięki Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Niestety Comodo przestał działać. Użyłem Comodo Products Uninstaller Tool , który spowodował nie działanie netu i musiałem ponownie cofnąć system. Cytuję swoją wypowiedź z innego tematu: Ten nieoficjalny uninstaller COMODO to wyrób nieaktualizowany i niestety niedokładny, do stosowania tylko awaryjnie, gdy nie da się zrobić nic innego. Nie wolno go używać na w pełni zainstalowanym COMODO, który da się poprawnie odinstalować. Brak sieci, bo uninstaller w ogóle nie ściąga filtrów COMODO z kart sieciowych, które po brutalnym usunięciu plików są martwe: KLIK. W sytuacji braku sieci należy wykonać to: Panel sterowania > Sieć i internet > Centrum sieci i udostępniania > po lewej klik w Zmień ustawienia karty sieciowej > z prawokliku na każde obecne tam połączenie sieciowe pobierz Właściwości > na liście używanych komponentów podświetl pozycję COMODO, odinstaluj + restart systemu. A w związku z tym, że niefortunnie cofnięto system i COMODO znów się pojawił, tyle że w formie poszatkowanej, ponownie możesz użyć ten uninstaller. Czyli tutaj w przypadku użycia Przywracania systemu skutkującego niepełnosprawną instalacją COMODO bez deinstalatora zostają niestety operacje ręczne: użycie uninstallera COMODO + ręczne ściągnięcie filtrów z urządzeń sieciowych. . Odnośnik do komentarza
Szib Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dziękuję za pomoc już jest OK Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi