Skocz do zawartości

Proces csrss.exe bez użytkownika

ziomek353

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Dzisiaj w autostarcie zaczęły mi wyskakiwać dziwne rzeczy. Przeskanowałem Adwcleanerem i niby jest spokój, ale niepokoi mnie pewien proces, ponieważ w menedżerze zadań mam plik csrss.exe  bez żadnego użytkownika ani nic. Nie mogę otworzyć jego lokalizacji, a próba killowania procesu nie udaję się ponieważ jest odmowa dostępu. Po wybraniu pokaż procesy wszystkich użytkowników tego procesu nie widać, i zamiast tego są normalne procesy systemowe.

Wcześniej jeszcze miałem w autostarcie dziwny plik o nazwie 3113068.exe   ale udało mi się go usunąć.

Wszystkie raporty + Screenshot tego procesu jest w załączniku.

FRST.txt

Addition.txt

Shortcut.txt

Extras.Txt

OTL.Txt

post-14446-0-22200000-1415889840_thumb.jpg

gmer.txt

Mam się bać, i musze pozmieniać hasła do banków maila itp? Czy to nie keylogger?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Temat przenoszę do działu Windows. Brak oznak czynnej infekcji.

niepokoi mnie pewien proces, ponieważ w menedżerze zadań mam plik csrss.exe bez żadnego użytkownika ani nic. Nie mogę otworzyć jego lokalizacji, a próba killowania procesu nie udaję się ponieważ jest odmowa dostępu. Po wybraniu pokaż procesy wszystkich użytkowników tego procesu nie widać, i zamiast tego są normalne procesy systemowe.

Wszystko jest w porządku, "Pokaż procesy wszystkich użytkowników" pokazuje ten proces, tylko nie łączysz faktów, że to ten sam proces co poprzednio. Domyślnie Menedżer zadań otwiera się na niskich uprawnieniach i z kontekstu Twojego konta nie można pobrać danych o systemowych procesach, dopiero "Pokaż procesy wszystkich użytkowników" (elewacja uprawnień) jest w stanie uzupełnić dane. Porównawczo ten temat: KLIK.

PS. Tylko kosmetyka do wdrożenia:

1. Usuń błąd WMI numer 10 za pomocą narzędzia Fix-it: KLIK.

2. Doczyść szczątkowe wpisy + Tempy. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

CloseProcesses:
S3 atillk64; \??\C:\Program Files (x86)\AMD\System Monitor\atillk64.sys [X]
S3 EagleX64; \??\C:\Windows\system32\drivers\EagleX64.sys [X]
S3 FairplayKD; \??\C:\ProgramData\MTA San Andreas All\Common\temp\FairplayKD.sys [X]
S3 X6va025; \??\C:\Windows\SysWOW64\Drivers\X6va025 [X]
Task: {C1152FA0-C07A-4D2F-94B7-F2F29823DE42} - System32\Tasks\Trigger KMS Activation => I:\office\AKtywator\TriggerKMS.exe
C:\Users\Michał\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\d8u797hc.default\Extensions\jid1-RYwhP9dQdGfXkQ@jetpack
C:\Users\Michał\AppData\Roaming\Imminent
C:\Users\Michał\AppData\Roaming\System32
C:\Users\Michał\AppData\Roaming\Thinstall
Reg: reg delete HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2 /f
Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\IDMan" /f
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. Pokaż wynikowy fixlog.txt.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...