EmAngel Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam, kupilem laptopa i po probie zainstalowania programu VLC ze strony dobreprogramy.pl pojawia mi sie traki komunikat "Komunikat ze strony sxxp://cdcxvi.com: Uwaga!!! Wersja twojego oprogramowania Java jest przestarzała i stanowi zagrożenie dla bezpieczeństwa. Zaktualizuj teraz!" I jest przycisk" ok", który przenosi na wymienianą stronę. Komputer: Laptop Lenovo g50-30, Windows 8 64bit Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Proszę dostosuj się do zasad działu, przecież brak danych: KLIK. Dostarcz logi z FRST. Odnośnik do komentarza
EmAngel Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Pracowałem po 12h i nie miałem kompletnie czasu i zapomniałem. Na własną rękę coś zrobiłem, że przestało już wyskakiwać, skopiowałem zrobiony skrypt dla innego uzytkownika zresetowalem firefoxa i problem załatwiony, ale dla pewności wstawiam logi czy czasem sie cos nie ukrylo jeszcze: jeszcze log z adwcleaner, ale chyba nic nie ma Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt AdwCleanerR2.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 skopiowałem zrobiony skrypt dla innego uzytkownika Nie wolno tego robić. Skrypty są unikatowe, niepowtarzalne. Można sobie nawet uszkodzić system, w skryptach są często rzeczy spoza tematu infekcji (związane z konkretną platformą). Pokaż co przetwarzałeś, czyli dostarcz plik C:\FRST\Logs\Fixlog_data_czas.txt. Odnośnik do komentarza
EmAngel Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 To jest fixlog z folderu gdzie wklejalem skryptbtw. skrypt był z innego forum Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Ów "Fix" był bez sensu jak mówię, on nic nie usunął, bo brak takich ścieżek / elementów w Twoim systemie. Poza tym, to jakiś lewy skrypt, od góry do dołu błędy formatowania (brak ukośników w ścieżkach) i on się by nawet nie wykonał na sytemie na którym te ścieżki występują. Jedyne co u Ciebie się wykonało to komenda czyszczenia Tempów, ale to nie miało związku z rozwiązaniem problemu. Problem stanowiło rozszerzenie adware w Firefox i to reset Firefox pomógł. Poprawki na szczątki adware oraz odinstalowanych programów: 1. Odinstaluj zbędny McAfee Security Scan Plus. To instalacja sponsorowana przeszmuglowana z instalatorem Adobe Flash (KLIK) nie związana z główną instalacją McAfee LiveSafe – Internet Security. 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: S2 Update AppEnable; "C:\Program Files (x86)\AppEnable\updateAppEnable.exe" [X] CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction HKLM\...\Policies\Explorer: [NoControlPanel] 0 C:\Program Files (x86)\AppEnable C:\Program Files (x86)\Google C:\Program Files (x86)\Opera C:\ProgramData\1b9456f179c8542c C:\ProgramData\e25f457c-9287-4f2d-b5a8-8cd714c55009 C:\Users\Monika\AppData\Local\Google C:\Users\Monika\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Lenovo Web Start.lnk C:\Users\Monika\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\PC App Store.lnk C:\Users\Monika\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Start Menu.lnk C:\Users\Monika\Downloads\*.part RemoveDirectory: C:\AdwCleaner RemoveDirectory: C:\FRST\Quarantine RemoveDirectory: C:\Users\Monika\Downloads\FRST-OlderVersion Reg: reg delete HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2 /f EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. Przedstaw go. . Odnośnik do komentarza
EmAngel Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 wklejam log Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Akcja pomyślnie wykonana. Kończymy. Zastosuj DelFix i wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Odnośnik do komentarza
EmAngel Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Dziękuję bardzo, wszystko działa jak powinno Pozdrawiam! :* <3 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi