Punisher2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam, po wywaleniu ViOrb taskbar przestał mi działać, jak to naprawić ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 EDIT: nie doczytałam opisu "jego brak". Wstępnie podsuwam Taskbar Repair Plus (opcja Taskbar is Missing). Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Próbowałem tym programem na samym początku i nic, problem naprawiłem tak: Przeszedłem do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer utworzyłem wartość DWORD "NoTrayItemsDisplay" = 0 to samo w HKEY_LOCAL_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer Zresetowałem explorer.exe, Uruchomiłem na chwilę usługę odnajdywania SSDP i dopiero wtedy zadziałało. Po czym usługę wyłączyłem. Reset kompa by sprawdzić czy nadal działa i było wszystko ok Czasami można spróbować w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\TrayNÂÂÂotify usunąć wpisy IconStreams i PastIconStream (których ja nie miałem), resetnąć explorer.exe i potem kompa Zabijanie procesu explorer.exe jest o tyle ważne, że Windows zapisuje rejestr przy zamykaniu systemu, a tym samym zapisuje ponownie wszystkie ikonki znajdujące się w omawianym miejscu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi