mappo Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam Mam w sumie dwa problemy: 1) Firefox Nightly ver 360a1 nie zapisuje/pobiera plików w sekcji Downloads wszystkie próby pobrania plików mają status failed przejrzałem sporo stron/porad oraz oczywiście support mozilli - niestety bez efektu 2) próba instalacji klienta Origin kończy się wyskakującym okienkiem zawierającym komunikat: "Error! Can't initialize plug-ins directory. Please try again later." info dodatkowe system jest dość świeży, ma około miesiąca zauważyłem też czasem jakieś dziwne pytania o uprawnienia administratora przy instalacji programów mogę ostatecznie przeinstalować jeszcze raz, choć ściąganie potem tych wszystkich updat-ów troszkę mnie przeraża poprzednia instalacja miała 5 lat, postanowiłem jednak coś odświeżyć i nie do końca jestem teraz zadowolony z tej decyzji wrzucam skany z polecanych programów OTL, dds, FRST Addition.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Logi z DDS usuwam, nie są potrzebne (replika danych). Doczyść sobie szczątki adware z dysku oraz wyczyść lokalizacje tymczasowe: Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CMD: type C:\Users\JA\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\7gbudt7v.default-1413737223570\user.js FF user.js: detected! => C:\Users\JA\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\7gbudt7v.default-1413737223570\user.js CHR StartupUrls: Default -> "hxxp://www.google.pl/", "hxxp://istart.webssearches.com/?type=hp&ts=1414347171&from=cvs&uid=SAMSUNGXHD103SJ_S246J1KS928456" C:\Program Files (x86)\Temp C:\Program Files (x86)\TermTutor C:\Program Files (x86)\SupTab C:\ProgramData\IePluginServices C:\ProgramData\WindowsMangerProtect C:\Users\JA\AppData\Roaming\Logs C:\Users\JA\AppData\Roaming\Systweak C:\Users\JA\AppData\Roaming\SupTab C:\Users\JA\AppData\Roaming\webssearches C:\Users\JA\temp.133750838 C:\*.tmp EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. Dostarcz wynikowy plik fixlog.txt. Mam w sumie dwa problemy: 1) Firefox Nightly ver 360a1 nie zapisuje/pobiera plików w sekcji Downloads wszystkie próby pobrania plików mają status failed przejrzałem sporo stron/porad oraz oczywiście support mozilli - niestety bez efektu 2) próba instalacji klienta Origin kończy się wyskakującym okienkiem zawierającym komunikat: "Error! Can't initialize plug-ins directory. Please try again later." W Dzienniku zdarzeń powtarzają się błędy Firefox: Error: (11/07/2014 11:17:40 AM) (Source: Application Hang) (EventID: 1002) (User: ) Description: firefox.exe36.0.0.542185001cffa72fac43c0047C:\Program Files\Nightly\firefox.exe491aca1e-6667-11e4-9c37-406186026f83 Error: (11/07/2014 11:17:40 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: ) Description: plugin-container.exe36.0.0.54215458c51emozalloc.dll36.0.0.54215458beb580000003000000000000144fc8801cffa7319248b20C:\Program Files\Nightly\plugin-container.exeC:\Program Files\Nightly\mozalloc.dll4d7ed0f2-6667-11e4-9c37-406186026f83 Przychodzą mi na myśl: 1. Interferencja Kaspersky Anti-Virus, on zresztą zdaje się być niedawno instalowany bądź aktualizowany (crackowany też). Na próbę wyłącz w Firefox w rozszerzeniach i wtyczkach wszystkie obiekty Kasperskiego oraz ogólnie osłony Kasperskiego i sprawdź czy wnosi to coś co sprawy. Test jest jednak częściowy, całkowite wyłączenie Kasperskiego jest niemożliwe z poziomu opcji (nadal czynne sterowniki). Pewność ostateczna to całkowita tymczasowa deinstalacja. 2. Lokalizacja i uprawnienia katalogów Temp. Czy katalogi były przekierowywane na inną ścieżkę? zauważyłem też czasem jakieś dziwne pytania o uprawnienia administratora przy instalacji programów Co konkretnie masz na myśli? Jeśli jest włączony UAC, pytania o podnoszenie uprawnień są spodziewane. . Odnośnik do komentarza
mappo Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 zamieszczam fixlog po czyszczeniu Kaspersky odinstalowany całościowo - faktycznie instalowałem go jakieś 2 tygodnie temu, miesięczna wersja bezpłatna/próbna Lokalizacja Temp była zmieniana. Zakupiłem miesiąc temu ssd, stąd reinstalka systemu. System zainstalowany na dysku C:. Lokalizacja Temp przeniesiona zaraz po instalacji na dysk hdd (E:). Jednak jakieś dwa dni temu przywróciłem ją na C: ponieważ większość porad dotyczących instalacji klienta Origin, sugerowała konieczność posiadania Tempa na dysku systemowym. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Fix wykonany. Kaspersky odinstalowany całościowo - faktycznie instalowałem go jakieś 2 tygodnie temu, miesięczna wersja bezpłatna/próbna Czy są zmiany w zachowaniu Firefox? Lokalizacja Temp była zmieniana. Zakupiłem miesiąc temu ssd, stąd reinstalka systemu. System zainstalowany na dysku C:. Lokalizacja Temp przeniesiona zaraz po instalacji na dysk hdd (E:). Jednak jakieś dwa dni temu przywróciłem ją na C: ponieważ większość porad dotyczących instalacji klienta Origin, sugerowała konieczność posiadania Tempa na dysku systemowym. Czy katalogi Temp wróciły w domyślne miejsce (C:\Users\JA\AppData\Local\Temp + C:\Windows\Temp), czy są może umieszczone na C w innym miejscu? Uruchom cmd jako Administrator, wklep komendę SET i ENTER, przeklej z okna spis Zmiennych środowiskowych. . Odnośnik do komentarza
mappo Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 niestety w Firefox bez zmian mogę zapisać np. obrazek (klikając PPM i zapisz grafikę jako), mogę pobrać jakieś video poprzez DownloadHelper ale bezpośrednie kliknięcie w link daje wciąż ten sam efekt: plik pojawia się w sekcji Downloads Files z opisem 'Failed' Czy katalogi Temp wróciły w domyślne miejsce (C:\Users\JA\AppData\Local\Temp + C:\Windows\Temp), czy są może umieszczone na C w innym miejscu? Uruchom cmd jako Administrator, wklep komendę SET i ENTER, przeklej z okna spis Zmiennych środowiskowych. Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]Copyright © 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C:\Windows\system32>setALLUSERSPROFILE=C:\ProgramDataAMDAPPSDKROOT=C:\Program Files (x86)\AMD APP\APPDATA=C:\Users\JA\AppData\RoamingCommonProgramFiles=C:\Program Files\Common FilesCommonProgramFiles(x86)=C:\Program Files (x86)\Common FilesCommonProgramW6432=C:\Program Files\Common FilesCOMPUTERNAME=MINIComSpec=C:\Windows\system32\cmd.exeFP_NO_HOST_CHECK=NOHOMEDRIVE=C:HOMEPATH=\Users\JALOCALAPPDATA=C:\Users\JA\AppData\LocalLOGONSERVER=\\MININUMBER_OF_PROCESSORS=4OS=Windows_NTPath=C:\Program Files (x86)\AMD APP\bin\x86_64;C:\Program Files (x86)\AMD APP\bin\x86;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static PATHEXT=.COM;.EXE;.BAT;.CMD;.VBS;.VBE;.JS;.JSE;.WSF;.WSH;.MSCPROCESSOR_ARCHITECTURE=AMD64PROCESSOR_IDENTIFIER=AMD64 Family 16 Model 5 Stepping 2, AuthenticAMDPROCESSOR_LEVEL=16PROCESSOR_REVISION=0502ProgramData=C:\ProgramDataProgramFiles=C:\Program FilesProgramFiles(x86)=C:\Program Files (x86)ProgramW6432=C:\Program FilesPROMPT=$P$GPSModulePath=C:\Windows\system32\WindowsPowerShell\v1.0\Modules\PUBLIC=C:\Users\PublicSystemDrive=C:SystemRoot=C:\WindowsTEMP=C:\TMP=C:\USERDOMAIN=miniUSERNAME=JAUSERPROFILE=C:\Users\JAwindir=C:\Windows C:\Windows\system32> =========================================== edit: jak jakiś misiek, ustawiłem tempy w głównym C: przywrócenie prawidłowej ścieżki rozwiązało problem i w Firefoxie i z instalacją Origin dzięki bardzo za poświęcony czas i nakierowanie na właściwą drogę pytanie dodatkowe, poza konkursem: jak przenieść te tempy z ssd na hdd (E:), żeby nie było takich problemów ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 pytanie dodatkowe, poza konkursem: jak przenieść te tempy z ssd na hdd (E:), żeby nie było takich problemów ? Jeśli Tempy były uprzednio migrowane przy udziale dialogu Zmiennych środowiskowych, a skutkuje to brakiem akceptacji określonych programów, to nie widzę sposobu, by to wykonać. I nie kombinowałabym po prostu z tym, zwłaszcza jeśli dysk E jest wolniejszy niż dysk C. Aczkolwiek mam pytanie: migracja na E była wykonana do podfolderu np. E:\Temp, czy wprost na root E:\? I jakie były uprawnienia owych przeniesionych katalogów Temp? PS. Usuń M:\Internet\FRST i zastosuj DelFix. . Odnośnik do komentarza
mappo Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Tempy były przeniesione do E:\Temp Uprawnień nie sprawdzałem. PPM->właściwości->zabezpieczenia ? System - pełne Administratorzy - pełne Użytkownicy - Odczyt i wykonanie, Wyświetlanie zawartości i Odczyt. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Mógłbyś sprawdzić czy coś zmieni przypisanie grupie Użytkownicy Pełnej kontroli (oryginalna lokalizacja %localappdata%\Temp ma przypisane konto użytkownika z Pełną kontrolą). Jeśli to nie pomoże, to jak mówiłam: Jeśli Tempy były uprzednio migrowane przy udziale dialogu Zmiennych środowiskowych, a skutkuje to brakiem akceptacji określonych programów, to nie widzę sposobu, by to wykonać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi