BitMarcin Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Witam Od pewnego czasu mam problem, a mianowicie nie mogę sformatować karty pamięci ani niczego z niej usunąć czy skopiować na nią jakichś plików. Próbowałem formatować z poziomu Androida, Philz recovery, przy pomocy narzędzia Windowsowego, HP Format tool, sd formatter, na Linuksie z programem fdisk, gparted, próbowałem usuwać partycje z niej, dodawałem do rejestru Windows jakiś klucz wyłączający write protect i nic nie pomaga. Karta to Kingstone 16 GB Class 10. Windows w wesji 8.1, Linux openSUSE 13.1 a Android 4.4.4. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Ta karta ma zabezpieczenie przed formatem. Taki pstryczek, który w pewnym ustawieniu blokuje do niej dostep. Odnośnik do komentarza
BitMarcin Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Ale to jest karta microSD. Tutaj nie ma pstryczka. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Takie coś http://www.chip.pl/testy/pamieci-masowe/karty-pamieci-flash-sd/kingston-sdhc-16gb-class-10 Odnośnik do komentarza
BitMarcin Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Nie, takie coś http://www.vobis.pl/kingston-microsdhc-16gb-2-901796.html;-) Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 No to chyba padła. Jest widziana, więc proponuję uzyć DMDE i sprawdzić czy widzi pliki http://dmde.com/download.html Odnośnik do komentarza
BitMarcin Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Ogólnie pliki da się z niej odczytywać i kopiować z niej na komputer. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 jak chcesz sformatować spróbój HDD low level Format Tool Odnośnik do komentarza
BitMarcin Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Próbowałem już tego programu. Nie pomógł. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Odpal go na innym kompie z innym systemem. Odnośnik do komentarza
BitMarcin Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Dobrzę, spróbuję więc jutro Odnośnik do komentarza
BitMarcin Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Niestety, na innym komputerze program tak samo nie wykonał zadania. Odnośnik do komentarza
BitMarcin Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Ktoś na jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi