wyz Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Jak w nazwie tematu. Problemem są wyskakujące reklamy i częsty brak połączenie z internetem (łączę się kablem). Dosłownie przed chwilą wyskoczył mi w Avascie komunikat o zarażeniu "URL:Mal". Na początku skanowałem system Malwarebytes Anti-Malware'em, wykrył i usunął ponad 60 malware'ów, ale pomogło na kilka minut. Używałem też adwCleanera i nic to nie dało.Jestem totalnie zielony, więc proszę o wyrozumiałość. Wrzucam logi.Z góry dzięki za pomoc. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt OTL.Txt GMER.txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Owszem, adware jest w systemie: rozszerzenie "PodoWeb" w Firefox oraz usługa "maintainer.exe". Akcja: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: R2 MaintainerSvc6.89.573444; C:\ProgramData\01e58235-010d-43b1-8340-277d43a75321\maintainer.exe [123632 2014-11-02] () C:\ProgramData\01e58235-010d-43b1-8340-277d43a75321 C:\Program Files (x86)\Temp Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 2. Wyczyść Firefox z adware: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Scan (bez Addition i Shortcut). Dołącz też plik fixlog.txt oraz logi z folderu C:\AdwCleaner (był używany) i ten log z MBAM pokazujący co wcześniej było usuwane. Wypowiedz się czy widzisz pozytywne zmiany w systemie. . Odnośnik do komentarza
wyz Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Niestety pierwszego loga z usuniętymi malware'ami z Anti-Malware nie mam, ale pamiętam, że 90% tych nazw to PodoWeb, a kilka bodajże Somoto jeśli dobrze pamiętam nazwę. Przeskanowałem system jeszcze raz i ww. program już nic nie znajduje (plik wrzucam). Póki co po tych operacjach, które zaleciłaś wykonać nic nie wyskakuje. Dołączam wymagane pliki. FRST.txt Fixlog.txt AdwCleanerR0.txt malwarebytes.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Wszystko wykonane i możemy kończyć. Usuń z Pobranych GMER oraz Pulpitu foldery FRST i Stare dane programu Firefox. Następnie zastosuj DelFix. To tyle. Odnośnik do komentarza
wyz Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Zrobione. Dzięki bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi