izaw Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Mam XP SP3. Ponieważ laptop Asus K70IO nie ma bluetootha kupiłem PC49 Mini micro bluetooth usb 2.0. Zainstalował się po włożeniu, sparowałem ze smartfonem i tabletem. I teraz problem. Z laptopa pliki przesyłać mogę na oba urządzenia. Na laptop z żadnego. Jak to naprawić? Czy blokuje eset smart, a może jakąś usługę trzeba włączyć? Może coś zupełnie innego. Odnośnik do komentarza
suncez Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Sądzę, że wiele zależy od sterowników i aplikacji do obsługi bluetooth. Mam inny model Asusa, fabrycznie wyposażony w bluetooth. Na oryginalnym oprogramowaniu nic nie działało. Wgrałem soft od ThinkPada. Mogę wysyłać pliki na telefony bez kłopotu, ale już z telefonu na komputer nie jest to takie proste. Po wysłaniu pliku muszę dwa razy kliknąć ikonę bluetooth w zasobniku na komputerze dopiero dochodzi do odbioru pliku. Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Mam tak samo. Na telefon idzie bez problemu, ale na laptopa nie idzie. I nic nie pomaga. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi