Skocz do zawartości

Uruchomienie usługi zależności lub grupy nie powiodło się

PiotrKaz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, temat nie nowy ale ...odebrałem toshibę z serwisu, wymiana płyty głównej. Przy próbie wpięcia się w wifi  - "ograniczony dostęp", to samo z kabelkiem ethernet    ( realtek i atheros ). Natomiast huawei mobile działa . Centrum sieci i udostępniania "Nieznane" . Pan z serwisu, po akcjach typu aktualizacje sterowników, odinstalowywanie i ponowne instalowanie rzekł - reinstalacja systemu. A można inaczej ?

Próby uruchomienia usługi zależności ( opcja uruchom usługę - austawiona jest domyślnie na automat) traktowane są z przez system, który mi wytyka błąd 05 '

Oczywiście proszę o pomoc PT. forumowiczów, piszcie, reinstalacje traktuję jako ostateczność...

Win7 professional

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Próby uruchomienia usługi zależności ( opcja uruchom usługę - austawiona jest domyślnie na automat) traktowane są z przez system, który mi wytyka błąd 05 '

Błąd typu "0x5" = Odmowa dostępu i radzę od razu robić reinstalację systemu, zwłaszcza że i tak była wymiana płyty głównej (uzgodnienie HAL sprzętowego). Ten szczególny błąd przy usługach sieciowych zwykle oznacza naruszenia uprawnień usług w rejestrze, a mogą to być bardzo rozległe naruszenia tyczące o wiele większej ilości usług niż na pierwszy rzut oka widać. Wszystkie przypadki, które rozwiązywałam na forum, wykazywały masowy defekt gałęzi rejestru SYSTEM i usunięte wszystkie specjalne uprawnienia. Naprawa tego ręcznie jest koszmarna (wymagany precyzyjny rekursywny reset ACL ładujący dostosowaną kopię zapasową z innego sprawnego systemu) i obecnie zupełnie poza skalą moich możliwości czasowych (przygotowanie takiego pliku resetującego to wielogodzinna robota). Od razu zalecane Przywracanie systemu, a w przypadku braku takiej możliwości oraz dodatkowych aspektów (spora zmiana sprzętowa) po prostu reinstalacja systemu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...