PiotrKaz Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Witam, temat nie nowy ale ...odebrałem toshibę z serwisu, wymiana płyty głównej. Przy próbie wpięcia się w wifi - "ograniczony dostęp", to samo z kabelkiem ethernet ( realtek i atheros ). Natomiast huawei mobile działa . Centrum sieci i udostępniania "Nieznane" . Pan z serwisu, po akcjach typu aktualizacje sterowników, odinstalowywanie i ponowne instalowanie rzekł - reinstalacja systemu. A można inaczej ? Próby uruchomienia usługi zależności ( opcja uruchom usługę - austawiona jest domyślnie na automat) traktowane są z przez system, który mi wytyka błąd 05 ' Oczywiście proszę o pomoc PT. forumowiczów, piszcie, reinstalacje traktuję jako ostateczność... Win7 professional Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Próby uruchomienia usługi zależności ( opcja uruchom usługę - austawiona jest domyślnie na automat) traktowane są z przez system, który mi wytyka błąd 05 ' Błąd typu "0x5" = Odmowa dostępu i radzę od razu robić reinstalację systemu, zwłaszcza że i tak była wymiana płyty głównej (uzgodnienie HAL sprzętowego). Ten szczególny błąd przy usługach sieciowych zwykle oznacza naruszenia uprawnień usług w rejestrze, a mogą to być bardzo rozległe naruszenia tyczące o wiele większej ilości usług niż na pierwszy rzut oka widać. Wszystkie przypadki, które rozwiązywałam na forum, wykazywały masowy defekt gałęzi rejestru SYSTEM i usunięte wszystkie specjalne uprawnienia. Naprawa tego ręcznie jest koszmarna (wymagany precyzyjny rekursywny reset ACL ładujący dostosowaną kopię zapasową z innego sprawnego systemu) i obecnie zupełnie poza skalą moich możliwości czasowych (przygotowanie takiego pliku resetującego to wielogodzinna robota). Od razu zalecane Przywracanie systemu, a w przypadku braku takiej możliwości oraz dodatkowych aspektów (spora zmiana sprzętowa) po prostu reinstalacja systemu. Odnośnik do komentarza
PiotrKaz Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Próbowałem przywracania z punktu dostępu sprzed wymiany płyty ale niestety bez zmian. No cóż, reinstal zatem, bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi