zborek Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Witam Wszystkich, mój syn coś namieszał w kompie lub coś złapał i próba uruchomienia jakiegokolwiek programu z rozszerzeniem .exe kończy się okienkiem "otwieranie za pomocą", gdzie do wyboru jest notatnik i IE. Po zmianie .exe na .com udało mi sie odpalić FF, pobrać i uruchomić Malwarebytes, który nic nie znalazł. Norton nie daje się uruchomić. W załączeniu logi ze skanowania. Proszę o pomoc. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Extras.Txt OTL.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Temat przenoszę do działu Windows. Brak oznak infekcji. Na przyszłość: GMER zrobiony w nieprawidłowych warunkach, przy czynnym sterowniku SPTD (nie wdrożyłeś ogłoszenia). mój syn coś namieszał w kompie lub coś złapał i próba uruchomienia jakiegokolwiek programu z rozszerzeniem .exe kończy się okienkiem "otwieranie za pomocą", gdzie do wyboru jest notatnik i IE. Brak również oznak modyfikacji klas EXE po stronie HKLM i HKU (pusta sekcja "EXE Association (whitelisted)" w Addition oznacza domyślne wartości). Toteż nasuwa się tu inny rodzaj naruszeń, tzn. klucz UserChoice. Wstępnie spróbuj:Pobierz Unassoc i zmień rozszerzenie ręcznie z EXE na COM. Uruchom program, na liście wyszukaj po kolei EXE i LNK. Sprawdź czy jest czynna opcja "Remove file association (User)", a jeśli to użyj jej. Zresetuj system. Odnośnik do komentarza
zborek Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Wielkie dzięki za pomoc! Przepraszam za raport z Gmer - nieuważnie przeczytałem instrukcję. Komputer działa w 100% sprawnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi