Slavoo Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Witam. Mam problem, którego nie potrafię samodzielnie rozwiązać. Google też mi nie wiele podpowiedziało, zatem zwracam się do Was o pomoc. Generalnie chodzi o gry na facebooku. Niektóre mulą, lagują, że praktycznie nie da się grać. Inne chodzą w miarę dobrze. Mam taki słabszy komp obecnie, HP DC7800 z 2GB RAM Na drugim takim samym, ale na systemie XP gry działają normalnie, płynnie, bez żadnych zacinek. Tylko na Win7 jest problem. Sprawa generalnie dotyczy zapewne Adobe Flash. Czy ktoś wie jak to rozwiązać? Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Zrób log z FRST Odnośnik do komentarza
Slavoo Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Zrób log z FRST Proszę. Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Pobierz, uruchom i postępuj zgodnie z instrukcjami z Panelu Sterowania odinstaluj starocie: Java 7 Update 65 Java 7 Update 71 Java SE Development Kit 7 Update 40 JavaFX 2.1.1 JDownloader 0.9 Opera 12.17 Spybot - Search & Destroy SpyMe Tools 1.5 Odnośnik do komentarza
Slavoo Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Wykonałem Twoje zalecenia i dodatkowo wyczyściłem za pomocą CCleaner m.in dane Adobe Flash Niby nieco pomogło, ale to nie jest jeszcze to czego bym oczekiwał porównując z drugim kompem. Dwa pytania: 1. Czy coś można jeszcze zrobić? 2. Potrzebuję Javy gdyż uzywam Netbeans i jest mi niezbędna. Którą wersję mam zainstalować? Proszę o link do downloadu. Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Najnowszą Javę można zawsze pobrać stąd (JRE) oraz stąd (JDK), w Twoim wypadku będą to wersje Windows x86 Offline (należy zaznaczyć pole "Accept License Agreement" przed pobraniem). Potrzebujesz środowiska Adobe AIR oraz Shockwave Playera? Jeżeli nie, również sugeruję odinstalowanie ich z Panelu Sterowania. Tytułowy problem występuje na każdej przeglądarce? Ja nic w logach więcej (na razie) nie dostrzegam, natomiast w tematyce możliwego adware/infekcji trzeba już czekać na pomoc @picasso Odnośnik do komentarza
Slavoo Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Przeprosiłem się na chwilę z nielubianym przeze mnie IE i o dziwo wszystko śmiga, zatem problem jest rozwiązany, ale tylko pobieżnie, gdyż chciałbym nadal korzystać w pełni z Firefoxa. Ale dlaczego śmiga na IE a na FF nie? Przecież to ten sam Flash Player? Co do wirusów to jestem tutaj bardzo ostrożny więc raczej nic się nie przyplątało. Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Spróbuj na zresetowanym profilu - w tym celu, w przeglądarce wejdź w: Menu -> Pomoc -> Informacje dla pomocy technicznej -> Zresetuj program Firefox Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi