Daniel2000 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Mam zainstalowaną grę Battlefield 4 i zawsze mi chodziła i od pewnego czasu wyskakuje mi błąd (na zdjęciu). System jest zaktualizowany. DirectX jest najnowszy i dodaje też log z narzędzia diagnostycznego DirectX. Windows 7 64 bit SP1 Dodaje logi z FRST i OTL. Addition.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Shortcut.txt DxDiag.txt Odnośnik do komentarza
WinterWolf Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Z tego co widzę to Twój laptop zaczął używać do uruchamiania gry zintegrowanej z procesorem karty graficznej (Intel® HD Graphics), a powinien używać dedykowanej karty (AMD Mobility Radeon HD 5000 Series). Czy problem zaczął występować po jakiejś konkretnej aktualizacji? Czy zmieniałeś może opcje zarządzania energią w lapie? Odnośnik do komentarza
Daniel2000 Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Miałem kiedyś problemy z kartą graficzną (AMD) konkretnie z aktualizacją sterownika karty graficznej. Udało mi się pomyślnie zainstalować najnowszy sterownik karty graficznej żeby uruchomić grę i przez dłuższy czas grałem bez żadnych błędów. Nie mogę wcale zmienić karty graficznej z Intela na AMD. Instalowałem wszystkie dostępne sterowniki do tej karty graficznej wraz z tym fabrycznym i rezultat taki sam. Odnośnik do komentarza
WinterWolf Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 To prawdopodobnie kontynuacja Twojego poprzedniego problemu (znalazłam Twój starszy temat z lipca bodajże). Czy karta of AMD jest widoczna w systemie w Menadżerze Urządzeń w tym momencie? Gdzieś czytałam, że czasem instalacja innych sterowników do karty graficznej niż te dostarczane przez HP powoduje takie problemy z wybieraniem karty. Na Twoim miejscu spróbowałabym kasacji sterowników do AMD i instalacji takich dostarczonych przez HP.Może też zerknij tu na forum HP: http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Display-and-Video/GUIDE-Update-AMD-Mobility-Radeon-drivers-to-fix-graphics/td-p/1406655 Odnośnik do komentarza
Daniel2000 Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 BIOS mam bardzo ubogi i nie ma tam takiej funkcji. Karta graficzna jest widoczna w Menedżerze urządzeń. Instalowałem już sterownik dostarczony od producenta HP i rezultat był taki sam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi