fix7 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Witam Postanowiłam ograniczyć dostęp do partycji użytkownikom z drugiego konta. Chyba coś pomieszałam... a na pewno,bo przez pośpiech partycję C (systemową) ograniczyłam dla siebie! UPS! Na logikę przywróciłam uprawnienia,ale błędy wyskakiwały odnośnie ograniczeń dostępu itd. Teraz już wszystko wróciło do normy,ale błąd nadal jest,bo dla czystej ciekawości ponowiłam uprawnienia dla siebie i wyskakuje błąd. Proszę o zweryfikowanie błędu,bo pewnie jest. Oraz jeśli jesteśmy w temacie,chcę ograniczyć ale z możliwością edytowania np programów,tak aby system prosił o hasło adm. Nie mogę do tego dojść,czy ktoś mi objaśni jak,to zrobić? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Zdecydowanie doradzam przywracanie systemu bo mogłaś (raczej pewne) bardzo namieszać w systemie. Takie ograniczenia można wykonać dając stosowne uprawnienia dla grupy kont i typu konta ale to zależy od dokładnej wersji W7. Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic i Windows 7 Home Premium nie ma chyba tych możliwości. EDYTA Przeczytaj dokładnie TEGO tutka @Picasso i zwróć szczególną uwagę na ostrzeżenia czego nie należy robić. Edytowane 12 Października 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
fix7 Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Dziękuje za odpowiedź. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi