Materix Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Witam mam pewien problem . Otóż ostatnio zauważyłem że aplikacje włączają się dużo wolniej. Skanowałem komputer i wykryło trojana w pamięci ale go usunęło (podobno) Prosiłbym o sprawdzenie logów czy wszystko jest w porządku Z góry dzięki za pomoc Addition.txt Extras.Txt FRST.txt GMER.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Skanowałem komputer i wykryło trojana w pamięci ale go usunęło (podobno) Proszę wyraźnie w zasadach działu, by podawać konkretne detale takich operacji, tzn. wyciąg ze skanera pokazujący detekcję i konkretną ścieżkę na dysku. Podaj mi te dane, bo na razie nie wiadomo co zostało wykryte. A wg raportów infekcja jest nadal aktywna w procesach. Do wdrożenia: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: HKU\S-1-5-21-3648106757-2650601888-2698748550-1001\...\Run: [Facebook Update] => %APPDATA%\Microsoft\mstsc.exe HKU\S-1-5-21-3648106757-2650601888-2698748550-1001\...\Winlogon: [shell] %APPDATA%\Microsoft\mstsc.exe,explorer.exe DeleteKey: HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes DeleteKey: HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes DeleteKey: HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes C:\ProgramData\McAfee C:\Users\Hajduk\AppData\Roaming\dclogs C:\Users\Hajduk\AppData\Roaming\Microsoft\mstsc.exe C:\Temp C:\DelFix.txt EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. System zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 2. Zrób nowy log FRST z opcji Scan (bez Addition i Shortcut). Dołącz też plik fixlog.txt. . Odnośnik do komentarza
Materix Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 W esecie takie coś wykrywało jest coś jeszcze czy system juz czysty? Fixlog.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Tytuł tematu wzbogacam o nazwę zagrożenia wykrytego przez ESET. ESET wykrył to samo, nie usunął, ale FRST sprawnie to wykończył. W nowym logu brak oznak infekcji. 1. Usuń używane narzędzia za pomocą DelFix. 2. Na wszelki wypadek zrób jeszcze skan za pomocą Malwarebytes Anti-Malware (przy instalacji odznacz trial). Jeśli coś wykryje, dostarcz raport. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi