tomcio123 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Gdy otworze mój komputer i po lewej stronie w oddzielonej kolumnie na samej górze zniknęła mi ikona pulpitu, pod nią są: ulubione, pobrane, ostatnie miejsce. była to dla mnie przydatna opcja, bo po kliknięciu na nią miałem zawartość wszystkich ikon z całego pulpitu i do tego te ikony z lewej kolumny min. biblioteki, grupa domowa, komputer, panel sterowania, sieć. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 sprawdź czy masz plik desktop.ini (jest ukryty)? Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Po zwykłym wyszukiwaniu nie miałem tego pliku, po zaznaczeniu pokaż ukryte pliki pokazało jeden plik w komunikatorze WTW, po odznaczeniu "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego" pokazało 47 plików desktop.ini. Gdzie powinien znajdować się ten plik? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Gdzie powinien znajdować się ten plik? Powinien znajdować sie w C:\Users\nazwa uzytkownika\Desktop Jak go edytujesz z prawokliku powinien mieć taką treść [.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21769 IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-183 Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Ten plik znajduje się w C:\Urzytkownicy\nazwa uzytkownika\ i była w nim taka wartość [.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21813 Jak wkleiłem tą poprawną wartość to nie można zapisać. Aha bo nie zauwarzyłem, że na pulpicie mam plik desktop.ini i tam jest ta poprawna wartość. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 To wytnij wszystko i wklej treść którą podałem. Potem zapisz jako desktop.ini. Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jak chce zapisać to się pojawia odmowa dostępu Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jaki masz system? Podaj konkretną wersje i ilu bitowy? Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Win 7 Home Premium 64 Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jak chce zapisać to się pojawia odmowa dostępu To sugeruje naruszenie uprawnień. Posiłkuj sie tym tematem, kiedy zamierzasz dodać właśćiwy wpis do rejestru. https://www.fixitpc.pl/topic/55-przyznawanie-kontroli-dla-plikow-i-folderow/ Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Przeczytałem tamten temat i zmieniłem uprawnienia pliku desktop.ini i wkleiłem ten właściwy wpis, to folder urzytkownicy zmienił nazwe na pulpit, to musiałem cofnąć wpis, i nadal nie mam ikony pulpitu po lewej w mój komputer Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Ten plik znajduje się w C:\Urzytkownicy\nazwa uzytkownika\ (...) Przeczytałem tamten temat i zmieniłem uprawnienia pliku desktop.ini i wkleiłem ten właściwy wpis, to folder urzytkownicy zmienił nazwe na pulpit, to musiałem cofnąć wpis, i nadal nie mam ikony pulpitu po lewej w mój komputer C:\Users\desktop.ini vs C:\Users\Konto\Desktop\desktop.ini to kompletnie inne pliki odpowiadające za różne nazwy. Takich plików desktop.ini jest mnóstwo w różnych folderach i nie wolno ich zastępować zawartością innych plików desktop.ini. Omawiany plik miał poprawną zawartość. Niepotrzebnie też grzebano w uprawnieniach. Wszystko było w porządku, domyślnie C:\Users\desktop.ini zwraca "Odmowę dostępu" podczas próby nadpisania go. Gdy otworze mój komputer i po lewej stronie w oddzielonej kolumnie na samej górze zniknęła mi ikona pulpitu To nie ma związku z desktop.ini. Na początek proszę sprawdź oczywistość, czyli: w lewej części prawoklik na pozycję Ulubione > Przywróć ulubione łącza. Pulpit jest składową "Ulubionych". . Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Po przywróceniu Ulubione łącza pokazała się ikonka pulpitu i teraz jest już wszystko dobrze. To jak teraz zmieniłem uprawnienia dla pliku desktop.ini w: C:\Users i na pulpicie to nic się nie stanie? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi