CrashJack Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 NetBook HP Pavillion dm1 nie odpala się, gwarancji nie ma już bo go kupiłem w grudniu 2011 roku jaka sytuacja dokładnie jest ? pamiętam, że mi się zawiesił kompletnie, klawiatura/kursor nie działały, więc wyłączyłem poprzez wyłącznik przytrzymując go, i jak włączam, to nagle wycisza się, i miga lampka w caps'locku, oraz zapalone lampki wifi oraz dźwięku, nic po za tym, windows nie włącza się, do biosu wejść nie mogę, czarny ekran jest, żaden skrót klawiaturowy nie działa, tylko można z powrotem go wyłączyć poprzez przytrzymanie włącznika lecz dziś włączyłem ponownie i się odpalił, ale wchodząc na moje konto po jakimś czasie się zablokował i znowu nic nie działało, nie wiem co jest grane, ostatnio co pamiętam, to zainstalowałem CIS 7, b. dziwne, na notebooku nic się nie dzieje po instalacji tego oprogramowania być może do trybu awaryjnego mógłbym wejść, ale pewnie minie kilkanaście godzin od prób włączenia go ponownie jak się odpali to może wejść w tryb awaryjny i zrobić logi z otl oraz frst ? Odnośnik do komentarza
CrashJack Opublikowano 5 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 czy ktoś mógłby pomóc ? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Jeśli migają lampki to jest jakieś uszkodzenie sprzętowe. Trzeba by poszukać dokładnej instrukcji w necie co oznaczają kody lampek. W ciemno stawiam że problem leży po stronie płyty głównej lub pamięci. Możesz podać dokładną ilość mrugnięć lampki CAPS Lock? Kody Caps Lock/Num Lock LED Component Tested Error Condition LEDs blink 1 time CPU CPU not functional LEDs blink 2 times BIOS BIOS corruption failure LEDs blink 3 times Memory Module error not functional LEDs blink 4 times Graphics Graphics controller not functional LEDs blink 5 times System board General system board failure LEDs blink 6 times BIOS BIOS authentication failure Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 http://h20565.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/kb/docDisplay/?spf_p.tpst=kbDocDisplay&spf_p.prp_kbDocDisplay=wsrp-navigationalState%3DdocId%253Demr_na-c01993197-5%257CdocLocale%253D%257CcalledBy%253D&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi