Fugos Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Witam Tak ja w temacie jest możliwość zainstalowania Windowsa 7 64 bit oraz 32 bity na jednej partycji Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Chory pomysł. Nierealny. Odnośnik do komentarza
Fugos Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Nie jest to chory pomysł. I jest ktoś kto może uzasadnić. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Fugos powiedz mi jak sobie to wyobrażasz i czemu to ma służyć, skoro foldery obu Windowsów się powielają, ale każdy ma inną zawartość. Np. C:\Windows nie może być dzielony między dwie edycje różne bitowo, nie wspominając już o folderach komponentów (unikatowe dla każdej instalacji). Odnośnik do komentarza
Fugos Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Chciałem zainstalować dwie różne wersje systemu gdyż niektóre programy lepiej wspierają 64 bity a nie ktore 32, ale udało się wpaść na pomysł zainstalować jedną wersje potem drugą i aby poprzednia zamieniła się w olda po czym zmienię nazwy i używając programu do ustawień bootowania dodam opcje wyboru również tego systemu po prostu chce "bawić się" a nie chce psuć tego systemu co mam Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 po prostu chce "bawić się" a nie chce psuć tego systemu co mam Jak chcesz sie bawić to skorzystaj z systemu wirtualnego. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Chciałem zainstalować dwie różne wersje systemu gdyż niektóre programy lepiej wspierają 64 bity a nie ktore 32, ale udało się wpaść na pomysł zainstalować jedną wersje potem drugą i aby poprzednia zamieniła się w olda po czym zmienię nazwy i używając programu do ustawień bootowania dodam opcje wyboru również tego systemu Folder C:\Windows to tylko jeden z problematycznych folderów. Kolejne problemy: C:\Program files (na systemie 32-bit trzyma 32-bitowe aplikacje, ale na systemie 64-bit trzyma 64-bitowe, więc jest konflikt) C:\Program files (x86) (tylko na systemie 64-bit dla programów 32-bit) C:\ProgramData C:\System Volume Information (Przywracanie systemu będzie dedykować tylko bieżący system) C:\Recovery (dostęp do środowiska RE, środowisko musi być zgodne bitowo z zainstalowanym systemem) C:\Users z kontami (powiązany z systemem bieżącym a nie "OLD"). Linki symboliczne (np. C:\Documents and Settings) powiązane z bieżącym systemem a nie "OLD". Szkoda czasu na próby izolacji tego i tworzenia jakiś karkołomnych przekierowań, i tak nie dasz rady uczynić "OLD" w pełni sprawnym. Poprawne wyjścia: - Instalacja dwóch systemów na odrębnych partycjach / dyskach. A jeśli nie jest to możliwe: - Instalacja systemu w wirtualnej maszynie. Programy za darmo: VirtualBox, VMWare Player Free. . Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 De facto 64 bitowa wersja jest właśnie takim dwa w jednym, i raczej nie zrobisz tego lepiej niż MS w mechanizmie WOW. Natomiast jeżeli program rzeczywiście odmówi współpracy w środowisku 64bitowym to tylko dzięki dodatkowym funkcjom bezpieczeństwa tej edycji więc można się z tego faktu tylko cieszyć, że windows zablokował program stwarzający zagrożenie dla integralności systemu (a może nawet potencjalnie złośliwe oprogramowanie). ps. Jeżeli natomiast koniecznie chcesz instalować dwa systemy to dlaczego upierać się przy jednej partycji, jakie widzisz korzyści w stosunku do dwóch odrębnych partycji? pzdr Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Jeżeli natomiast koniecznie chcesz instalować dwa systemy to dlaczego upierać się przy jednej partycji, jakie widzisz korzyści w stosunku do dwóch odrębnych partycji? Prawdopodobnie nie rozróżnia partycji od dysku i stąd całe zamieszanie Odnośnik do komentarza
Fugos Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Gajowy rozróżniam dlatego pojawiło się moje pytanie, ale skoro nie to nie i dziękuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi