Drigiks Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Witam jestem na tym forum nowy i nie wiem czy wybralem dobry dzial jezeli zly z gory przepraszam i prosze o przeniesienie. Otoz moj problem twki w tym, ze wczoraj chcialem se "przyspieszyc" komputer i niechcacy wylaczylem wszystkie uslugi lub procesy nie pamietam jestem w to calkowicie zielony(ctrl+alt+del menadzer zadan>uslugi czy tam procesy i wylaczylem wszystko) po restarcie komputera zmienil mi sie widok paska zadan, wogole nie dziala internet nie ma opcji na pasku zadan od internetu jak i zarowno gdy wchodze przez panel sterowania nie dziala. wogole poznikaly mi wszystkie ikonki lub nie dziala od dzwieku tez. Wiec tutaj moje pytanie czy moge jakos przywrocic te uslugi czy co tam wylaczylem?? ODrazu mowie, ze przywrocic systemu nie moge (probowalem juz ) meczylem sie pare godzin i ciagle jakies bledy. Prosze o pomoc. Pozrawiam. Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Możesz użyć narzędzia: Set Windows Services To Default Startup Narzędzie przywraca typ uruchomienia usług systemowych do wartości domyślnych. Restart po użyciu. Odnośnik do komentarza
Drigiks Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Dziekuje bardzo za odpowiedz. Przedchwila jeszcze sam powlaczalem recznie wszystkie mozlowe uslugi (1h roboty) niby wrocilo do normy ale komp jest zamulony jak japier... po za tgm polaczyl z internetem na 2min i znow nie dziala. Pobiore to z tego lonku co mi wyslales na drugir kompa i pen drivem zrzuce na pc i zobacze czy zadziala @edit i czy odpalajac ten program musze miec wylaczone wszystkie uslugi? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Nie musisz mieć wyłączonych, program ten przywraca "oryginalny" domyślny układ startowy usług systemowych. Lista usług z domyślnym typem startu (do przeglądu): Windows 7 Default Services Odnośnik do komentarza
Drigiks Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Niby wszystko dziala ale o milion razy wolniej wszystko chodzi niz jeszcze przed wczorajszymi probami przyspieszenia pc (przez ktore usunalem niechcacy te uslugi)teraz nawet facebook nie chce sie zaladowac. Moze polecisz cos na przyspieszenie pc? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 To zmienia postać rzeczy usunąłeś czy wyłączyłeś, przygotuj raport FRST Klik Jeśli wcześniej miałeś problem z ładowaniem stron to może być to wina jakiegoś szkodnika, zamieść logi na forum i poczekaj na moderatora działu. Odnośnik do komentarza
Drigiks Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Szczerze mowiac mam tak zlagowanego pc teraz ze nic zrobic nie moge ale nie mam teraz bledu przy robieniu kopi zapasowej. Zrobie kopie i dam odzyskiwanie. Czy jak dam odzyskowanie bede musial potem od nowa sterowniki itp instalowac jak cos nie tak pojdzie? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Lepiej zrób log FRST W trybie awaryjnym Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Poza zaleconym logiem odpowiedz czy próba "przyśpieszenia pc" nie była wykonana z wykorzystaniem czegoś w rodzaju SunriseSeven. Jeżeli tak to możesz mieć dużo poważniejszy problem. Odnośnik do komentarza
Drigiks Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Zrobilem formata wszystko smiga. Dziekuje wszystkim zainteresowanym za pomoc i podziwiam ludzi ktorzy bezinteresowanie pomagaja innym aby piatek zlecial szybko i milego weekendu! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi