gan1983 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Witam, Od jakichś 2 dni miałem (nie wiem czy nadal nie mam) problem z moim systemem. Po włączeniu komputera rano i zalogowaniu się do systemu (Win 7 Home Premium) ukazał mi się czarny ekran z Folderem Mój Komputer (Explorer). Czarny ekran, bez ikon, ani bez paska startu i traya. System działał teoretycznie tak samo jak wcześniej - włączały się zdjęcia, dokumenty, przeglądarki też (z folderu odpowiedniego). Na początek sprawdziłem, czy to nie jest problem z explorerem - wyłączyłem go i włączyłem. Wszedłem w stan awaryjny - nadal to samo. Następnie przeskanowałem system AdwCleaner, Malwarebytes Anti Malware, Eset Scan Online Scanner i Spybotem jednak nic to nie dało. Sprawdziłem czy system nie "zgubił" jakichś plików systemowych. Stworzyłem nowy profil użytkownika - to samo. Zacząłem odinstalowywać programy, żeby móc później szybciej zainstalować nowy system. Chciałem jeszcze upewnić się, czy to na pewno nie wina dysku. Ale przy próbie przeskanowania dysku twardego chdsk w cmd pojawił się komunikat "Serwer DNS nieautoryzowany dla strefy". Komputer stacjonarny, nie serwer więc coś tu nie gra. Na samej górze znalazł się komunikat, którego wcześniej nie zauważyłem "System nie może znaleźć komunikatu dla numeru komunikatu 0x2350 w pliku komunikatów dla Applications". Znalazłem informację, na forum, że można użyć ComboFix. Po skończeniu działania programu pojawił się pulpit i pasek startowy. Teraz mam pytanie, czy wszystko zostało usunięte, czy powinienem jeszcze coś zainstalować, czym usunę to paskudztwo do reszty. I co to było co się zainstalowało, najważniejsze pytanie? Poniżej znajdują się logi z wymaganych programów, które wykonałem po użyciu ComboFix. Pozdrawiam gan1983 log.txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Extras.Txt OTL.Txt Attach.txt DDS.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi