mateomix0 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Witam, mam progrem z programem. Na początku działał a później chyba sam przestał działać (nie pamietam dokladnie). Przy próbie uruchomienia wyskakuje taki błąd: Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: CLR20r3 Podpis problemu: 01: dayz whitelister (x64-x86).exe Podpis problemu: 02: 1.0.0.10 Podpis problemu: 03: 53dd47f5 Podpis problemu: 04: System.Management Podpis problemu: 05: 4.0.0.0 Podpis problemu: 06: 4ba1e140 Podpis problemu: 07: da Podpis problemu: 08: 3f Podpis problemu: 09: System.InvalidOperationException Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.768.3 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: 37ec Dodatkowe informacje 2: 37ecef92126d6410f248288db21bb3a2 Dodatkowe informacje 3: 84e4 Dodatkowe informacje 4: 84e4d686abf832b13c80b619091011ed Próbowałem reintalacji .Net frameworka, zmieniania jego wersji na starszą, na nowszą, aktualizacji Windows Update, komend w cmd i nadal to samo .. Nic nie pomaga. Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Witam, przyda się pełny zrzut pamięci procesu. Poniżej krótki opis. Uruchomienie procdump w trybie oczekiwania: 1. Pobierz procdump [KLIK] 2. Utwórz na dysku katalog c:\dumps i wypakuj procdump.exe do tego katalogu. 3. Uruchom wiersz poleceń (Start-> w polu 'wyszukaj programy i pliki' wpisz cmd.exe) 4. Zmień katalog bieżący na c:\dumps cd c:\dumps 5. Uruchom procdump w trybie oczekiwania na dayz whitelister (x64-x86) procdump.exe -e -ma -w "dayz whitelister (x64-x86).exe" 6. Dopiero w tym momencie spróbuj uruchomić dayz whitelister (x64-x86) i poczekaj, aż pojawi się komunikat błędu. Plik zrzutu (.dmp) spakuj, wrzuć na onedrive, dropbox, lub speedy.sh i w odpowiedzi daj link. m. Odnośnik do komentarza
mateomix0 Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) Dziękuję za zainteresowanie tematem. Zrobiłem jak kazałeś z wyjątkiem folderu który zrobiłem na dysku systemowym (G) nie posiadam dysku C i napotkały mnie pewne problemy. Mianowicie po wpisaniu komend do cmd i uruchomieniu programu, w foldzerze dumps nie tworzy się nic. Jest to zapisane tylko w cmd i jest to takie coś jak w załączniku. Edytowane 23 Września 2014 przez mgrzeg Usunięte zbędne cytowanie Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Próbowałeś kilka razy? Czasem procdump z niewyjaśnionych dla mnie przyczyn nie generuje zrzutu pomimo ewidentnego padu aplikacji. Jeśli jednak nie powstanie zrzut przy żadnym z uruchomień, zrób zrzut wyjątków pierwszego rodzaju (po -e jest 1): procdump.exe -e 1 -ma -w "dayz whitelister (x64-x86).exe" m.g. Odnośnik do komentarza
mateomix0 Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Próbowałem 8 razy i wszystko skończyło się fiaskiem, ten sam błąd. Spróbowałem tego drugiego co mi podałeś i zadziałało. Wszystko w linku poniżej. http://speedy.sh/KbDxh/DayZ-Whitelister-x64-x86.exe-140923-152621.dmp Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Możesz mi jeszcze podrzucić dwa pliki? G:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\mscordacwks.dll oraz G:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\sos.dll Spakuj oba .zipem i wrzuć na speedy.sh m. Odnośnik do komentarza
mateomix0 Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Ok: http://speedy.sh/DfXNu/Pliki.rar Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Pewności nie mam, ale wygląda na to, że program próbuje poprzez WMI dostać się do dysku c:, jednak bez powodzenia i stąd "Not found". Czemu służyło stawianie systemu na dysku G? m.g. Odnośnik do komentarza
mateomix0 Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Chodzi o ten mój program co przestał działać, czy ten co błędy czyta? Przez pewien czas miałem 2 systemy na komputerze - Xp i Win7, a jako że Xp był pierwszy miał miejsce na dysku C, więc później zainstalowany win7 musiał mieć inną numerację. Już nie mam Xp. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Chodzi o program, który przestał działać; dump jest ok. No cóż, ja nie znam bezbolesnej metody zmiany literki dla dysku systemowego. Można teoretycznie pobawić się diskpartem [KLIK], zmienić w rejestrze G: na C: zaczynając od \DosDevices\G: w HKLM\SYSTEM\MountedDevices, później powtórzyć to dla innych wystąpień w rejestrze, ale osobiście nie polecałbym Ci tej ścieżki, a raczej reinstalację systemu, lub pogodzenie się z tym, że część programów nie będzie działać poprawnie. Spytam jeszcze - a co w tej chwili występuje jako c:? Może jeśli jest wolne, to spróbuj poprzez cmd dodać subst c: g:\ i ponownie uruchomić program, może da się oszukać m. Odnośnik do komentarza
mateomix0 Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Faktycznie, zadziałało tylko teraz mam W ,,Mój komputer,, dwa, te same dyski tylko z inną literką. Można któryś usunąć? jak? czy po usunięciu program, inne programy na tym dysu beda działać? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 subst to proste polecenie, które niestety tylko na chwilkę rozwiązuje Twój problem - po restarcie dysk c: znowu zniknie i Twój program(y) znowu nie będzie działać Możesz oczywiście pogodzić się z tym i po każdym zalogowaniu dodawać sobie tę literkę (nawet to zautomatyzować dodając plik .bat zawierający powyższe polecenie do autostartu), ale w dłuższej perspektywie to bardzo słabiutkie rozwiązanie. Tak jak pisałem wyżej - obawiam się, że nie ominie Cię reinstalacja systemu, zmiana literki dla dysku systemowego nie należy do najłatwiejszych i szanse na to, że po takiej operacji wszystkie aplikacje będą Ci działać poprawnie są praktycznie zerowe m.g. Odnośnik do komentarza
mateomix0 Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Ok, wystarczy mi taie rozwiązanie, bo nie potrzebuje uzywac tego programu wiele razy. Chyba zmienię tą literke. Piszesz o reinstallu systemu? Nie da sie po prostu zmienic jej? Mam taką opcję w zarządzaniu dyskami. Edit. a jednak nie da sie :/ Jak najszybciej i najprosciej to zrobic? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Jak najszybciej i najprosciej to zrobić? Nie ma takiej prostej opcji. Powiem więcej - szanse na 100% powodzenie operacji IMO są zerowe. Głównie dlatego, że zainstalowane aplikacje trzymają w rejestrze oraz plikach konfiguracyjnych i wewnętrznych bazach danych zaszyte na sztywno ścieżki, w których występuje G:, więc najszybszy i najprostszy sposób to pełna reinstalacja systemu. m.g. Odnośnik do komentarza
mateomix0 Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Dziekuje za pomoc, temat do zamkniecia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi