kaczakkkk Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Problemem nie był OnlineArmor proponuje odinstalować ZoneAlarm i wrócić do najnowszej wersji Online Tak zrobie. Jak nie biegasz po dziwnych stronach prawdopodobieństwo infekcji jest znikome Nie biegam i nie podzielam tej opinii. Wychodzę z założenia że uznajesz temat za rozwiązany bo zużycie procka przystopowało a to błąd. Co mozemy jeszcze zrobic lepiej? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Co mozemy jeszcze zrobic lepiej? Zrobicie najlepiej jak dojdziesz z Zappą do wniosku żeby mi piwo postawić. Zappa coś pisał o logu z FRST, ale ja wole piwo Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Na okoliczność tego tego topicu zaopatrzyłem się w paczkę popcornu i piwo. Dla KolegiDudysa też. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Smacznego, ja preferuje "domowe, ekologiczne 3x destylowane" produkty uzalezniajace. FRST.txt Addition.txt AdwCleanerS1.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Juz kombinowałes z antywirusami są czynne sterowniki od Kspersky R0 KL1; C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\kl1.sys [135776 2014-06-11] (Kaspersky Lab ZAO)R1 KLIF; C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\klif.sys [483936 2014-06-11] (Kaspersky Lab ZAO) Oczywiście Internet Explorer8 nie zainstalowany - niby po co. Otwórz notatnik i wklej ShellExecuteHooks: - {4F07DA45-8170-4859-9B5F-037EF2970034} - No File [ ]CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction <======= ATTENTIONS4 gupdate; "C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /svc [X]S4 gupdatem; "C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /medsvc [X]S2 ZDPSp50; System32\Drivers\ZDPSp50.sys [X]MSCONFIG\startupreg: KernelFaultCheck => %systemroot%\system32\dumprep 0 -kMSCONFIG\startupreg: @OnlineArmor GUI => "C:\Program Files\Online Armor\OAui.exe"C:\Documents and Settings\Guest\Local Settings\Application Data\ComodoS4 McAfee SiteAdvisor Service; c:\Program Files\McAfee\SiteAdvisor\McSACore.exe [133696 2014-09-02] (McAfee, Inc.)EmptyTemp: plik zapisz jako fixlist.txt i umieść w C:\Documents and Settings\Rupert Legge\My Documents\Downloads . Uruchom FRST i kliknij w Fix. przedstaw raport fixlog.txt 2. Pobierz specjalistyczne narzedzie do usuwania kasperskyremover. Uzyj go w trybie awaryjnym https://www.fixitpc.pl/topic/8716-skuteczne-usuwanie-programow-antywirusowych/ 3. Zainstaluj IE8 http://www.freewarefiles.com/Microsoft-Internet-Explorer-8-For-XP_program_40237.html bo szóstka to kompletny archaik, sypie błedami Error: (09/30/2014 10:10:11 AM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )Description: Faulting application iexplore.exe, version 6.0.2900.2180, faulting module ntdll.dll, version 5.1.2600.2180, fault address 0x00018fea.Processing media-specific event for [iexplore.exe!ws!] Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Log juz jest.Fixlog.txt Sterow Kasperskiego nie moglem usunac za pomoca podanego narzedzia, bo nie wiem co to za kasperski a po uruchomieniu podanego narzedzia w liscie wyboru nie bylo opcji "Remove all known products" Trzeba je usunac w jakis inny sposob. IE8 - zainstalowany. Przy otwieraniu np onet.pl CPU usage = 100% na ok 15 sec. teraz komputer pracuje znacznie lepiej i plynniej. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Uruchom FRST i w puste okno wklej C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\klif.sys C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\kl1.sys Kliknij Search Files - podaj raport Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Juz jest: Search.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 To wklej same nazwy kl1.sysklif.sys i klikasz Search Files Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Farbar Recovery Scan Tool (x86) Version: 06-10-2014 01 Ran by Rupert Legge at 2014-10-07 16:24:20 Running from C:\Documents and Settings\Rupert Legge\My Documents\Downloads Boot Mode: Safe Mode (with Networking) ================== Search: "C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\klif.sys kll.sys klif.sys klif.sys" =================== === End Of Search === I jeszcze raz: Farbar Recovery Scan Tool (x86) Version: 06-10-2014 01 Ran by Rupert Legge at 2014-10-07 16:28:29 Running from C:\Documents and Settings\Rupert Legge\My Documents\Downloads Boot Mode: Safe Mode (with Networking) ================== Search: "C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\klif.sys C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\klif.sys C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\kl1.sys C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\kill.sys C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\kl1.sys klif.sys" =================== === End Of Search === Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Czxemu uruchamiasz system w awaryjnym? Wejdź w tryb normalny. 2. Pobierz Autoruns - uruchom i w zakładce Drivers znajdź te sterowniki od Kaspersky i usuń je http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902 Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Zappa nie wiesz czy K używa do instalacji systemowego instalatora? Bo może ten unistaller tego wymaga, a w awaryjnym usługa instalator windows jest wyłączona. Okolicznościowo można go uruchomić w Tryb a. SafeMSI.exe freeware starts Windows Installer in Safe Mode. Bonifacy! Zdrowie państwa młodych! Zappa. Skoro tak to znaczy że nie używa Edytowane 7 Października 2014 przez KolegaDudysa Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Zappa nie wiesz czy K używa do instalacji systemowego instalatora? Zalecenie producenta jest takie aby uruchomic KasperskyRemover w awaryjnym. Zreszta teraz to bez znaczenia. Niech usunie sterowniki za pomocą Autoruns. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Czxemu uruchamiasz system w awaryjnym? Wejdź w tryb normalny. 2. Pobierz Autoruns - uruchom i w zakładce Drivers znajdź te sterowniki od Kaspersky i usuń je http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902 Zrobione: - jestem w normalnym trybie uzytkownika - Stery kasperskiego usuniete - komputer pracuje nieporownanie lepiej Tak sobie myslalem, ze poniewaz maszyna jest stara to BIOS update dobrze by zrobil? Tylko jak? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Zostaw sprawe biosu - masz jakieś problemy w funkcjonowaniu komputera, które mają związek z biosem? Przez Shift+Del Skasuj z dysku folder C:\FRST i sam program. Zainstalowałeś IE8? To ważne. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Zostaw sprawe biosu - masz jakieś problemy w funkcjonowaniu komputera, które mają związek z biosem? Przez Shift+Del Skasuj z dysku folder C:\FRST i sam program. Zainstalowałeś IE8? To ważne. BIOSu nie ruszam. IE8 zainstalowany. FRST skasowany. Zostaw sprawe biosu - masz jakieś problemy w funkcjonowaniu komputera, które mają związek z biosem? BIOSY z uplywem czasu sa modyfikowane, ulepszane itp,itd. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Jakie jest Twoje zdanie nt "cache przegladarki w RAM" Ma to sens?http://ittechblog.pl/2010/11/12/przyspiesz-swojego-firefoxa-cache-w-pamieci-ram-bez-ramdisku/ Przedwczesna radosc. Spowolnienie w pewnej mierze wrocilo ( moze to wina firewalla?) Calkowite otwarcie strony fixitpc.pl to ok 1 minuta, a niektore pliki (glownie .png) 4000 - 11000 ms. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Spowolnienie w pewnej mierze wrocilo ( moze to wina firewalla?) Nie dowiesz się jak nie odinstalujesz. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Potwierdzilo sie, ze przyczyna byl firewall. Bez firewalla otwiera strone w 10 sec. Jakiego lekkiego firewalla uzyc, zeby nie opoznial? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Pisałem o instalacji OnlineArmor najnowszej wersji i sprawdzeniu, jak bedzie się zachowywać. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Wlasnie ta instalacja zostala usunieta przed chwila jako przyczyna klopotow. Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 A to nie był ZoneAlarm zainstalowany? PrivateFirewall GlassWire Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 ZA byl ale usunolem i zainstalowalem w jego miejsce OA 7 Free, powodowal opoznienia i otwieranie strony forum ponad 1 minute. teraz jestem na Twoim PrivateFirewall, bardzo prosty w obsludze a ile wart to sie okaze po czasie "nauki" Teraz otwieral strone fixitpc.pl w ok 20 sec. GlassWire nie moge zainstalowac bo mi wyrzuca komunikat ze system niekompatibilny, ciekawe jak? Mam XP Home + SP3 (32bit) Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 A to nie był ZoneAlarm zainstalowany? PrivateFirewall GlassWire ZA byl ale usunolem i zainstalowalem w jego miejsce OA 7 Free, powodowal opoznienia i otwieranie strony forum ponad 1 minute. teraz jestem na Twoim PrivateFirewall, bardzo prosty w obsludze a ile wart to sie okaze po czasie "nauki" Teraz otwieral strone fixitpc.pl w ok 20 sec. GlassWire nie moge zainstalowac bo mi wyrzuca komunikat ze system niekompatibilny, ciekawe jak? Wszystko jasne: System Requirements Minimum Microsoft Windows 7, Windows 8 (x86,x64) Intel Celeron 2GHz 1 GB RAM Recommended Microsoft Windows 7, Windows 8 (x86,x64) Intel Core 2 Duo or Faster Processor 4 GB RAM Mam XP Home + SP3 (32bit) - moze cos podobnego pod moj "zabytek"? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 GlassWire nie moge zainstalowac bo mi wyrzuca komunikat ze system niekompatibilny, ciekawe jak? Mam XP Home + SP3 (32bit) Na Xp-ku jeszcze go nie instalowałem, ale należy pamiętać że to beta więc problemy mogą jakieś być, na 7mce śmiga. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi