DJjanek Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Mam mały problem z zapasową kopią chczem powrócić starą kopie robiłem to w c:Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Kopia zapasowa/Przywracanie i nic to nie dało spróbowałem ze jak wyłonczem komputer i włożyłem oryginalną Windows 7 , to można powrucicz naciskając F12 na samym początku później psze ze czy chczem powrucicz kopie szapasową i dag dalej .... i to też mi nic nie dało ale zapomniałem ze gjedysz jak miałem stary komputer z Windowsem XP to robiłem ze wkładałem do napędu CD z Patched Hiren's BootCD i wyłączałem komputer później włanczałem i uruchamiałem Disk Clone Tools /Norton Ghost i przywracałem komputer beż żadnych problemów tylko ze ta płyta była tylko na Windowsa XP a teraz mam Windows 7 i ta płyta już nie idzie w moim laptopie pokazuje mi errora i dag dalej.... szczągnołem z internetu nowszą wersje Patched Hiren's BootCD 9.6 na Windows 7 ale mam teraz wieki problem bo chczem nagrać na płytę cd jest tam plik w DAT czy wie ktosz jakim programem można to zrobić przywracanie kopi chodzi mi o BootCD jak ktosz to robił to nie mi doradzi co mam zrobić???? Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Nie jestem pewien czy versja 9.3, będzie chodzić pod 7-mką, lepiej jak byś miał 12-kę, versję spatchowaną trzeba zrobić samemu, lub nie robić, chodzi tam tylko o polską klawiaturę. Aby spatchować powinien być w paczce plik BAT, na który się klika, w oknie konsoli wpisujesz odpowiednią literę do języka i robisz wedle zaleceń, reszta zrobi się sam i powstanie nowy obraz płyty. Odnośnik do komentarza
DJjanek Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 okey ładnie napisane ale jakim to robisz programem jak nagrywasz na cd żeby mi odpaliła w komputerze jak wyłonczem komputer wiesz o co piega ??? Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Obraz płyty powinien być w formacie ISO, taki obraz można nagrać na płytę dowolnym programem, w dzisiejszych czasach wszystkie programy posiadają taką opcję. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Polecam to: http://www.lsoft.net/iso_burner.aspx Szybki, lekki, prosty. Odnośnik do komentarza
vanguard Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 W dodatku jeżeli masz płytę bootowalną, to nie powinno mieć znaczenia jaki masz system operacyjny, jedynie powinieneś ustawić w biosie bootowanie z CD na początku. A co do wypalania to jak powiedział przedmówca, powinieneś wypalić płytę z obrazu, a nie obraz na płytę ;] Osobiście sam mam starą wersję Hirensa i nie potrzebowałem zadnej specjalnej pod Win7, o ile chodzi o korzystanie z ghosta. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi