GOTENROT Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Witam, Mam windows 7 professional 32 bity. Przywiozłem sobie z Anglii laptopa z angielską wersją systemu, czy istnieje sposób na zmianę języka na polski. Próbowałem tak jak piszą na stronie http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-vista/change-the-display-language ale to nic nie dało. Z tego co wyczytałem na innych forach muszę ściągnąć odpowiedni pakiet i go zainstalować, tylko nie wiem skąd go pobrać i w jaki sposób go zainstalować. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 zerknij tu Odnośnik do komentarza
GOTENROT Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Ściągnąłem pakiet językowy z tej strony http://www.itechtics.com/windows-7-sp1-language-packs-direct-download-links-kb2483139/ i robię wszystko tak jak w opisie ale w wierszu poleceń wyskakuje mi błąd, nie można odnaleźć pliku. Czy jak się już ściągnie te pakiety to coś trzeba z nimi zrobić zamienić na jakiś inny format. Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 tak, podany exec należy przekształcić na plik .cab (literowo-cyfrowy ciąg w nazwie zamień na lp.cab) używając do tego aplikacji exe2cab. Reszta jak w opisie. Odnośnik do komentarza
GOTENROT Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Przekształciłem exe2cab i zrobiłem jak w opisie i znów pojawil się błąd screen w załączniku. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Przypuszczam że prosta zmiana rozszerzenia spolszcenia nie przyniesie efektu. Tu potrzebna jest wersja lp.cab. Mam takie spolszczenie ale mogę wstawić na jutro po południu. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Nie znam pełnej wersji polecenia i nie wiem czy jest poprawna ale tu ewidentnie brak ":" po D:\lp.cab Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Fakt. Z rozpędu nie zwróciółem uwagi na składnie. Odnośnik do komentarza
GOTENROT Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Zappa - będę bardzo wdzięczny. Wiesław - spróbowałem tak jak napisałeś, też wyskoczył błąd ale dziękuję. Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Panowie - plik lp.cab w tej wersji jest wystarczający. Nie potrzeba nic więcej. Wiem, bo sam korzystałem z tego tutoriala. Za powyższy komunikat odpowiada błąd składni polecenia, czyli brak dwukropka po literze dysku. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 link do pliku pl.cab http://speedy.sh/xvpm8/lp.cab Odnośnik do komentarza
GOTENROT Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Ściągnąłem plik i wprowadziłem w wiersz poleceń na początku zaczął się jakiś proces a po kilkunastu sekundach został przerwany, screen poniżej Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Mam windows 7 professional 32 bity. tej paczki co podałem nie zainstalujesz. jest na 64bit. Ściągnąłem pakiet językowy z tej strony Który pakiet? Powinien być ten Polish: windows6.1-kb2483139-x86-pl-pl_c460a8c1392d7f3d35d1c0b37e56017d3552d245.exe Czy masz zainstalowany SP1 w systemie? Odnośnik do komentarza
GOTENROT Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Tak mam SP1. Ściągnąłem plik dokładnie z tej strony, którą podałem, są tam paczki dla 32 i 64 bitowych systemów. Żeby się jeszcze upewnić ściągnąłem ten plik, którego link zamieściłeś ostatnio. I nic znów pokazał się błąd w wierszu poleceń. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Sa rózne powody dlaczego nie możesz zainstalować paczki. 1. Wadliwa paczka (mało prawdopodobne) 2. Oprogramowanie zabezpieczające. Blokuje zmiany w systemie. Do całkowitej deinstalacji wszelkie antywirusy i firewalle. 3. Uszkodzony system. 4. Inny sposób na uruchomienie wiersza polecenia start - wszystkie programy - akcesoria - zprawokliku na wiersz polecenia - uruchom jako admin 5. Deaktywacja UAC. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Tak mam SP1. Ściągnąłem plik dokładnie z tej strony, którą podałem, są tam paczki dla 32 i 64 bitowych systemów. Żeby się jeszcze upewnić ściągnąłem ten plik, którego link zamieściłeś ostatnio. I nic znów pokazał się błąd w wierszu poleceń. Poprzedni zrzut CMD pokazuje próbę aplikowania w ogóle nieodpowiedniego pakietu 64-bit w wersji słowackiej ...~_amd64-sk-SK~..... Niby poprawiłeś się i inny plik potem wziąłeś, ale nie wiadomo co Ty widzisz obecnie w oknie po zmianie pliku. W związku z tym: GOTENROT, proszę pokazać na obrazkach co robisz, krok po kroku, od pobrania pliku pakietu do jego finalnego przekształcenia i wszystkie komendy w oknie CMD. Odnośnik do komentarza
GOTENROT Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Już wiem gdzie popełniłem błąd. Teraz wszystko zainstalowało się poprawnie. Wielkie dzięki artus. Dziękuję wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi