stinx Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Cześć mam nietypowy problem mój pierwszy dysk to zwykły HDD z ukrytą partycją windows 8, drugi dysk to SSD na którym obecnie jestem i korzystam tutaj z windows 7. Teraz chcę zainstalować ponownie windows 8 ale na dysku SSD. Nie posiadam oryginalnej płytki z windows 8. Jak to fachowo przeprowadzić? Najlepiej jak by się dało zainstalować bezpośrednio z HDD na SSD by nie zmniejszać pojemności SSD ale tego chyba się nie da zrobić bo jak już się wystartuje recovery z HHD to nie pokazuje SSD. Czekam na pomysły Odnośnik do komentarza
doom27 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Wedlug mnie najlepszym rozwiazaniem jest sklonowanie calego dysku czyli przeniesz wszystko z hdd na ssd bez potrzeby instalacji systemu przy zalozeniu ze chcesz wykasowac calosc z ssd. Program robi formatowanie i kopiuje "sektor po sektorze" czyli migracja. http://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/ Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 13 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 No partycji ext3 na ssd najwyzej A nie to tez nie ma sensu ten twój program Jedyny ratunek był w Clonezilli ale nie do końca zrozumiałem angielski chyba i nadpisałem sobie ext3 oraz partycje HDD XD Chyba poszukam płytkę z windowsem 8 w internecie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi