dariahexe Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witam.W systemie Windows 7 Home Premium SP1, Preinstalowany - po deinstalacji Programu NTI Media Maker - system przestaje wykonywać Kopię Zapasową.Problem pojawia się jedynie i wyłącznie po deinstalacji tego jednego programu.Przy próbie "Utworzenia Kopi Zapasowej" pojawia się taki oto komunikat:"Nie można uruchomić aplikacji kopii zapasowej z powodu błędu wewnętrznego. Wykryto błąd w Usłudze kopiowania woluminów w tle (VSS, Volume Shadow Copy Service).Problem wystąpił podczas próby skontaktowania się z modułami zapisującymi usługi VSS.Sprawdź,czy usługi EventSystem i VSS zostały uruchomione oraz sprawdź błędy skojarzone z tymi usługami w dziennikach zdarzeń.(0x80042318)" Dodam,że podobne tematy pomocy technicznej przejrzałam i nie skutkują w moim przypadku.Problem pojawia się jedynie i wyłącznie po odinstalowaniu programu NTI Media Maker.Przed deinstalacją NTI - system tworzył kopie zapasowe,odzyskiwał ustawienia oraz obraz systemu.Myślę,że po odinstalowaniu NTI błędom uległy jakieś kompononety rejestru VSS.Zastanawiam się,czy wpisanie tych komend z rozszerzeniem bat. w wierszu polecenia rozwiązałoby mój problem? :cd /d %windir%\system32net stop vssnet stop swprvregsvr32 /s ole32.dllregsvr32 /s oleaut32.dllregsvr32 /s vss_ps.dllvssvc /registerregsvr32 /s /i swprv.dllregsvr32 /s /i eventcls.dllregsvr32 /s es.dllregsvr32 /s stdprov.dllregsvr32 /s vssui.dllregsvr32 /s msxml.dllregsvr32 /s msxml3.dllregsvr32 /s msxml4.dllvssvc /registernet start swprvnet start vssByłabym wdzięczna za przeprowadzenie mnie przez proces zamieszczania tych komend w systemie - jeśli byłyby one pomocne i jeśli miałyby rozwiązać mój problem.I czy to są na pewno te komendy,które mogę bezpiecznie zamieścić w systemie?Dziękuję z góry za pomoc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi