ewenement Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witam potrzebuję ograniczyć komputer do jednego programu. Chodzi mi o to, żeby użytkownik nie mógł nic instalować, używać przeglądarek itp. Komputer ma służyć tylko do jednego celu - jednego programu. Macie pomysł jak to zrobić? Dobrze byłoby maksymalnie temu użytkownikowi ograniczyć prawda dostępu do wszystkiego. Da się coś takiego zrobić żeby nawet exploratora windows nie mógł otworzyć? Chodzi mi o to żeby nie mógł wejść ani w dysk C ani w D itd. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Jaki to system? Jeśli W7 wystarczy załozyć hasło administratora. Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Tak windows 7, i co mi da samo hasło? Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Jest na tym kompie windows 7 professional Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Uzytkownik który bedzie pracował na koncie z ograniczeniami (konto gość) za kazdym razem, kiedy chce dokonać jakich kolwiek zmian musi znać Twoje hasło. Nic nie zrobi bez znajomośći hasła admina. Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 ok a jak ograniczyć żeby nie mógł korzystać z neta itd. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 To mozna wykonać przez gpedit.msc. Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Ok tylko jak Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 W jaki sposób ten komp łaczy się z internetem? Lan, WiFi? Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Lan Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Spróbuj tak: start - polecenie uruchom - gpedit.msc Szablony adminsistracyjne - Połaczenia sieciowe - Mozliwość wyłaczenia/właczenia połaczenia Lan ustaw na Wyłaczone i sprawdź. Nie wiem tylko czy nie należy wybrać konta gość, ale myślę, że dojdziesz sam do tego. Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Odpada, ponieważ program który ma zostać działa przez sieć lan Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 jak ograniczyć żeby nie mógł korzystać z neta itd. program który ma zostać działa przez sieć lan Jedno wyklucza drugie. Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 no dobra nie będzie mógł korzystać z internetu ale przez lan musi komunikować się z serwerem Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Jakim cudem nawiąże łaczność z serwerem skoro chcesz zabrać dostep do netu? Może napisz o jaki program chodzi i czego dokładnie oczekujesz? Na razie widze że nie byłeś nawet w gpedit. Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 serwer jest w sieci lan i z nim ma się łączyć a przeglądanie stron www itd. ma mieć zablokowane Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Chyba mozna to zrobic przez secpol.msc - zasady oprogramowania - nowa reguła ścieżki. Na przykład zablokowałem dostęp do Firefoxa i mam taki komunikat Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi