Darek1234 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witajcie,Ostatnio instalowałem na nowym dysku SSD system Win7 HP 64bit. Sam system chodzi teraz szybko nie ma porównania z hdd ale niektóre aplikacje długo się odpalają. Są to z reguły programy wymagające uruchomienia z prawami administratora albo pytające "czy chcesz zezwolić programowi na wprowadzenie zmian na tym komputerze". Wcześniej gdy na hdd miałem zainstalowany Win i te same aplikacje to nie musiałem odpalać tych programów w trybie administracyjnym i nie miałem monitów typu "czy chcesz zezwolić programowi na wprowadzenie zmian na tym komputerze" a programy odpalały szybko mimo, że system był instalowany 3 lata temu.Próbując rozwiązać ten problem we właściwościach katalogów z problematycznymi aplikacjami nadałem pełne prawa całym katalogom dla użytkowników ale nic to nie dało w/w programy odpalają się długo tz. po odpaleniu danego programu 5-10 sec nic się nie dzieje po czym program zaczyna się odpalać.Mobo: GA-Z68X-UD4-B3Samsung SSD 850 PRO 256GBCPU: i7-2600K16GB RAMzasilacz Corsair TX650MGeForce GT 9600 gtsOS: Win7 Home Premium 64bit PL Odnośnik do komentarza
Darek1234 Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Okazało się, że to Kasperski blokował. Odinstalowałem KIS i zainstalowałem ponownie i teraz wszystko działa poprawnie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi