rogigor Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Hej, Mam dziwny problem. Po uruchomieniu niektórych aplikacji, takich jak Chrome czy np kalkulator, brakuje opcji przypnij do paska zadań. Przeciąganie też nic nie daje. Z kolei jak uruchomię np. Winampa, opcja ta widnieje normalnie. Sęk w tym, że jak już przypnę tego winampa, to i tak nie pokazuje się on na pasku zadań. W folderze C:\Users\Igor\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar sam skrót zaś widnieje. Oto co zrobiłem do tej pory: - Strzałki skrótu zostały przywrócone - HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile - tutaj wpis IsShortCut jest (wartość zero) - HKEY_CLASSES_ROOT\piffile j.w. - Spróbowałem stworzyć nowe konto. Tam z kolei nie rozpoznaje w ogóle plików .lnk ale ok.. Opcji "przypnij do paska zadań" w dla chrome ni ma, ale np. dla takiego Frapsa już jest. Tylko co z tego, jak i tak się nie pokazuje jak na oryginalnym koncie. Nie wiem, co jeszcze można zrobić. Formata chciałbym uniknąć. Jakieś sugestie ? Odnośnik do komentarza
rogigor Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Ha! Udało się. Dla potomności, gdyby ktoś miał ten sam problem, trzeba przywrócić domyślne ustawienia dla plików .lnk http://malwaretips.com/threads/how-to-fix-lnk-file-association-error.10825/ Należy pobrać Ten plik, uruchomić go, zrestartować komputer i działa Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi