molflex Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Witam, Chyba coś sobie wstrzyknąłem jakiś keylogger albo cos innego od jakiegoś czasu po wybudzeniu laptopa uruchamia się cmd kilka razy (2-4) przez ułamek sekundy tylko. Poniżej mój OLT i GMER'a Będę wdzięczny za jakaś pomoc. dodano FRST _OTL_.Txt Extras.Txt gmEr.txt FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Temat przeniosę do działu Windows. Nie notuję tu oznak infekcji. od jakiegoś czasu po wybudzeniu laptopa uruchamia się cmd kilka razy (2-4) przez ułamek sekundy tylko Czy jesteś w stanie powiedziec co widać w oknie, jakiś szczególny napis? W raportach budzi podejrzenie zestaw oprogramowania AMD (ma powiązania z linią komend): HKLM-x32\...\Run: [startCCC] => C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\amd64\CLIStart.exe [767200 2014-04-17] (Advanced Micro Devices, Inc.) SRV:64bit: - [2014-04-18 03:29:24 | 000,239,616 | ---- | M] (AMD) [Auto | Running] -- C:\Windows\SysNative\atiesrxx.exe -- (AMD External Events Utility) Przetestuj czy wyłączenie tych wpisów ma związek. Uruchom Autoruns, w karcie Logon odznacz StartCCC, a w Services usługę AMD External Events Utility. Zreprodukuj sytuację i wypowiedz się czy są zmiany. PS. Dodatkowo w Services możesz wyłączyć aktualizator "Mobile Partner. RunOuc", który sypie błędami, jest też znany z negatywnego mataczenia z fokusem okien. S2 Mobile Partner. RunOuc; C:\Program Files (x86)\Mobile Partner\UpdateDog\ouc.exe [657504 2012-11-12] () . Odnośnik do komentarza
molflex Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 w cmd nic nie widać okno pojawia sie i znika za szybko - czasem mrugnie 2 czasem 4 razy. no niestety AMD/ATI to jest szajs wyglada ze to nie żaden keylogger czy inny rootkit? Dziekuje za pomoc odezwe sie jeszcze jak wylacze to co wskazałeś. Odnośnik do komentarza
molflex Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 calosc zakonczyla sie BSODem narazie wyłaczylem mobile partner i chyba musze zyc z miganiem cmd Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Hmmm? Na pewno wyłączyłeś konkretnie "AMD External Events Utility" w sekcji Services, nie ruszałeś czegoś w sekcji Drivers przypadkiem? Ta usługa powinna być wyłączalna bez aż tak drastycznych skutków ubocznych, co najwyżej jakieś błędy w Dzienniku zdarzeń. Sprawdź jeszcze wersję z wyłączaniem tylko jednego wpisu, czyli StartCCC, podaj rezultaty. Trudno tu na oko oceniać. Wypadałoby uruchomić Process Monitor i nagrać co się uruchamia w tym momencie, ale mam silne wątpliwości czy da się prowadzić nagrywanie w stanie uśpienia (aktywność programu może je wykluczyć). . Odnośnik do komentarza
molflex Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 nie ruszałem nic prócz tej trojki : po jednym bsodzie , wylaczylem jeszcze raz te trzy i nie było bsoda tym razem - ponizej logi ze skanow z wylaczonymi startccc, amd external events oraz mobile partner. Dalej cmd wyskakuje po wybudzeniu laptopa. OTL_after.Txt FRST_after.txt gmer_after.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Nowe logi nie są mi potrzebne, ja wiem co w nich się zmienia po tych akcjach. Sprawdź czy problem występuje w stanie czystego rozruchu: KB929135. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi