kacper3355 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Witam. Od dwóch dni prawie na każdą stronę którą chce odwiedzić muszę przepisywać kod z captchy. Jest to już naprawdę irytujące i zdaje mi się że jest to jakiś wirus. Dodatkowo zostałem zbanowany na IP na Twitch.tv, co wydaje mi się że ma z tym związek... Logi z OTL w załączniku. OTL.Txt Extras.Txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Proszę dostosuj się do zasad działu: KLIK. Uzupełnij obowiązkowe logi FRST i GMER. Odnośnik do komentarza
kacper3355 Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Logi z FRST dodane w pierwszym poście. Niestety nie mam teraz tyle czasu by dodać logi z GMER, zrobię to pod wieczór. Czy mogłabyś sprawdzić obecne logi? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Nadal czekam na GMER, tego skanu nie zastąpią wyciągi z FRST i OTL. A w podanych tu logach nie widzę niczego szkodliwego. Odnośnik do komentarza
kacper3355 Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Witam ponownie, Jestem w 100% pewien, że komputer nie jest zainfekowany. Natomiast od supportu CloudFlare dowiedziałem się że z mojego ip ktoś rozsyła spam i przez to dostałem bana na kilku stronach i muszę wpisywać captche na większości stron. Jak to dokładnie z tym jest, żeby rozsyłać spam z mojego ip ktoś musiał włamać się do mojego komputera? Zmiana IP cokolwiek da? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Nadal czekam na GMER. Jak to dokładnie z tym jest, żeby rozsyłać spam z mojego ip ktoś musiał włamać się do mojego komputera? Zmiana IP cokolwiek da? - Jeśli z Twojego komputera, to mogłaby robić to infekcja. Zakładając, że jej nie ma (ale GMER nadal nie sprawdzony): - Zależy w jakiej jesteś sieci (wg IP widzianego na forum lubonet.com) i jaki ta sieć przyznaje adres IP. Jeśli masz wewnętrzny, to z tej sieci na zewnątrz wychodzi masa innych jednostek widziana pod wspólnym IP zewnętrznym. W takiej sytuacji wyjściem jest (o ile jest w ogóle taka możliwość) zmiana adresu IP na zewnętrzny. . Odnośnik do komentarza
kacper3355 Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Niestety nie mam pojęcia czy wysyła z mojego komputera. Ta strona pokazuje że moje ip jest zewnętrzne - niestety nie wiem czy "mówi prawdę". Komputer nie jest zainfekowany, nigdy nie chodziłem po dziwnych stronach więc wydaje mi się to niemożliwe. Możesz mi wytłumaczyć, w jaki sposób ktoś ma dostęp do mojego ip jeśli mój komputer nie jest zainfekowany? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 kacper3355, proszę podaj mi ten log z GMER. Komputer nie został sprawdzony pod kątem infekcji rootkit, FRST i OTL to ogólne skany podstawowe. nigdy nie chodziłem po dziwnych stronach więc wydaje mi się to niemożliwe Infekcja może być złapana także ze stron leganych / poprawnych, np. to strona mogła zostać zainfekowana (wklejki typu iframe) i nieświadomy użytkownik po jej odwiedzeniu też ma "bonusy". Ta strona pokazuje że moje ip jest zewnętrzne - niestety nie wiem czy "mówi prawdę". Jaki IP sprawdzasz? I w materii IP to proponuję się skontaktować z dostawcą sieci. . Odnośnik do komentarza
kacper3355 Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Dobrze, wkleje log z GMER. Czy mogę mieć w tle odpaloną przeglądarkę i ewentualnie jakąś grę podczas skanowania GMER'a? Sprawdzam adres 88.199.160.10 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Najlepiej robić GMER przy mimimalnej ilości procesów, więc gra czy przeglądarka powinny być wyłączone. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi