Magulon1 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam śmigalem sobie w Mafie 1 a tu nagle komp sie zawiesił często przy tej grze wywalalo mnie wyrzucalo komunikat niestety nie pamiętam jego treści ale tym razem komputer się zawiesił nie mozna bylo wyjść poprzez menager urzadzen i tam powylanczac programy wylączyłem kompa z sieci Przy następny uruchamianiu pojawił się czarny ekran bios i Windows sie nie zaladowaly zrestartowalem bios zamieniając na pinach zworke i wyciągnęłem na 1h baterie cmos i znowu odpalilem kompa wyrzuciło komunikat pri master hdd error run set up press F1 to resume Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ustaw w biosie dysk ten który jest botowalny. A najważniejsze przeczytaj sobie to: https://www.fixitpc.pl/topic/155-zakladanie-tematu-jakie-informacje-podawac/ Odnośnik do komentarza
Magulon1 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Bios mi sie nie ładuje Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 A strona którą podałem do przeczytania i zastosowania też się nie ładuje? Na przyciśniecie klawisza "del" nie reaguje? Nie chce wejść do biosu? Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Magulonie możesz zrobić zdjęcia procesu botowana? W innym temacie tak zostało zrobione i bardzo rozjaśniło sytuację. Zdjęcia wystarczą komórką, ewentualnie możesz też zrobić filmik wrzucić go na YouTube i podać nam linka. Upewnij się też że przestawiłeś zworkę od resetowania na tą pozycję "normalną" Odnośnik do komentarza
Magulon1 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 odpalam komputer i jest czarny ekran nie ma zadnego procesu bootowania bios sie laduje nieraguje na nic zworka jest na swoim miejscu nie wrzuce filmiku na YT bo posta pisze z telefonu a on nie obsuguje tego typu stron Odnośnik do komentarza
Sevard Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 BIOS daje jakieś oznaki życia? Czy słychać jakieś piknięcia przy uruchamianiu? Podaj konfigurację sprzętową kompa, bo bez tego trudno jest wróżyć. Czy ten komunikat, który się pojawiał podczas gry mówił może o tym, że sterownik karty graficznej został zresetowany? Odnośnik do komentarza
Magulon1 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Dzis bios odpalil i wyrzucilo komunikat http://img574.imageshack.us/img574/2322/zdjcie0088e2.jpg zdjecie musialem zmiejszyc bo wyrzucało mnie Edytowane 24 Grudnia 2010 przez Magulon1 Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Byłoby fajnie, gdybyś wkleił poprawnie lub poprawnego linka. A przy okazji możesz na początek zrobić zdjęcie nalepki zasilacza i sprawdzić czy kondensatory na płycie głównej nie są napuchnięte. Jak nie powinny wyglądać znajdziesz w temacie poniżej. No chyba, że mowa o laptopie? https://www.fixitpc.pl/topic/138-zasilacze-komputerowe/ Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 (edytowane) A co się dzieje jak naciskasz F2? Komputer zwisa czy startuje dalej i wyswietla coś w stylu no boot device? Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi