Skocz do zawartości

Włączające się reklamy w nowych kartach, w Chrome

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, gdy wchodzę na niektóre strony, po kliknięciu na niej i wejściu na podstronę automatycznie otwiera się karta z reklamą (np.: hxxp://media1first.com/?l=fhsls10pl&s=11843509937&partner_id=4315704). Mam Windows 7 x64 i Chrome 37. Skanowanie avastem nic nie wykryło, tak samo jak Malwarebytes Anti-Malware. Zarzucić jakieś logi?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Dzięki za uwagi, zapomniałem o logach totalnie. W załącznikach wymagane pliki. Przy okazji zmieniłem link, by zgadzał się z regulaminem.

Addition.txtPobieranie informacji ...

Extras.TxtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

GMER.txtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Jedyne co tu widzę to modyfikację pliku HOSTS. Wstępne operacje:

1. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

CMD: copy "C:\Users\kemot5647\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Preferences" C:\Users\kemot5647\Desktop\Preferences
Hosts:
EmptyTemp:

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. System zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt.

2. Zrób nowy log FRST z opcji Scan (zaznacz Addition). Dołącz też plik fixlog.txt. Na Pulpicie powstał też plik Preferences, shostuj gdzieś i podaj do niego link.

Wypowiedz się czy program reklam nadal występuje.

.

Zadanie podstawowe wykonane. Kończąc temat:

1. W Google Chrome są nieznane mi wartości związane z wyszukiwarką. Zresetuj ustawienia przestawiając Google jako domyślne (nawet jeśli jest już tak ustawione) w: Ustawienia > karta Ustawienia > sekcja Wyszukiwanie > klik w Zarządzanie wyszukiwarkami.

2. Usuń narzędzia za pomocą DelFix. Co nie zostanie skasowane, to już ręcznie zaadresuj.

3. Do aktualizacji Internet Explorer, nawet jeśli nie używasz go.

.

Nie, nie używaj CCleaner. Masz wejść w Google Chrome do: Ustawienia > karta Ustawienia > sekcja Wyszukiwanie > klik w Zarządzanie wyszukiwarkami.

- Jeśli już jest jako domyślna wyszukiwarka ustawione Google, to ustawiasz obojętnie inną z listy jako domyślną, następnie ponownie ustawiasz Google jako domyślną.

- Jeśli jako domyślna stoi co innego niż Google, po prostu ustawiasz Google.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...