wieslaw531 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Koty mają doskonałą zdolność widzenia w ciemności. Cenna uwaga. Pozdrawiam @Bonifacy. Do autora Czy pamiętasz gdzie umieściłeś plik archiwum WinRara? Czy to był katalog Zdjęcia? Odnośnik do komentarza
irafula Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 hej, wszystkie zdjęcia miałem spakowane win rarem w katalogu zdjęcia. ps. mam te pełne dzienniki zdarzeń. ale pliki po spakowaniu mają po 1 Mb. ktoś podpowie jak je umieścić na forum? Odnośnik do komentarza
Kcurek Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 I teraz możemy wyciągnąć pewien wniosek. Mianowicie danych najprawdopodobniej nie odzyskasz żadnym dedykowanym softem, skoro jakiegoś próbowałeś i sobie nie poradził. Natomiast aby umieścić jakieś byki na forum, można użyć zewnętrznego hostingu plików, jak choćby sockshare.com. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) ps. mam te pełne dzienniki zdarzeń. ale pliki po spakowaniu mają po 1 Mb. ktoś podpowie jak je umieścić na forum? Wstaw na zewnętrzny host i daj linka. EDYTA Do postu wyżej. Są takie softy ale najczęściej płatne. Sam kilka razy skorzystałem z sukcesem po radosnej działalności wnuczków na swoich kompach. Edytowane 8 Września 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
irafula Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 no tak:) http://www.sockshare.com/cp.php?uploaded=9dea21580c6a311b Odnośnik do komentarza
Kcurek Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Niepoprawny link podałeś. Na sockshare prawidłowy link do pobrania pliku ma postać www.sockshare.com/file/ID_pliku, gdzie ID_pliku to ciąg cyfr i wielkich liter. E: Tak, teraz OK. Edytowane 8 Września 2014 przez Kcurek Odnośnik do komentarza
irafula Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 teraz powinno byc ok http://www.sockshare.com/file/EC9BC4318AF89CD3 Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 No to na pierwszy rzut możesz w takim razie odpalić photorec z zaznaczoną opcją szukania archiwum rar. To tak na początek. Co by za dużo nie rozpisywać się. W międzyczasie możesz odpalić program o nazwie DMDE, http://dmde.com/download/dmde-free-2.10.0.560-win32-gui.zip wybrać dysk, potem partycję. Następnie opcja "otwórz wolumin", rozwinąc root, znaleźć plik zdjecia, kliknac i z prawego panelu kliknac na plik 2x lpm. Powinno to wyglądać tak: https://imageshack.us/i/exCADsPDp tzn. znaków będzie więcej, ale nas interesuje tylko pierwsza linijka, sprawdź czy zaczyna się tymi hexami: 52 61 72 21 1A 07 00. Najlepiej po prostu zrób screena. Odnośnik do komentarza
irafula Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 czesc oto i print screen z DMDE. jest kilka archiwów zdję ale po 2 x lpm przy żadnym nie ma tej sekwencji liczb. przy okazji widać,że są też zdjęcia w tym folderze found niespakowane których wcześniej photorec nie wykrył. photorec nie ma tez opcji szukania plików rar/zip. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Przecież miałeś w DMDE otworzyć plik "zdjęcia" - ten, który zaznaczyłeś na pierwszym screenie. I proszę nie pisać bzdur, że Photorec nie ma opcji szukania rar i zip. Uruchom qphotorec_win.exe jako administrator i na samym dole, drugie od lewej - jest opcja - File format - odznacz wszystkie przyciskiem reset i zaznacz rar. Zresztą - to co w DMDE pokazałeś - to są to przecież foldery wlasnie z Twoimi zdjęciami. Dużo brakuje czy też wszystkie są? Zaznaczony plik na screenie w pierwszym poście i jemu podobne to były kiedyś foldery czy to uszkodzone pliki? Do tego folderu nie masz domyślnie praw (z tego co pamiętam) i do niego nie wejdziesz, jest on też ukryty. https://www.fixitpc.pl/topic/55-przyznawanie-kontroli-dla-plikow-i-folderow/ Wtedy będziesz mógł sobie swobodnie do niego wejść. Odnośnik do komentarza
irafula Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 w DMDE nie widać tego folderu zdjęcia który pokazałem na 1szym screenie, ale widac found.000 w którym jest głębiej folder zdjęcia i inne które znikneły. pokazuje wszystkie zdjecia:) zainstalowałem wcześniej inny program z nazwą photorec (i tam nie było opcji wyszukania plików zip/rar. ściągnałem inny (tez nie ma przedrostka q jak napisałeś) ale tu juz jest opcja zaznaczenia zip/rar i interface nie dla laika (jest podobny do DOSa.). zapuściłem skanowanie poki co mineło 20 min ale nic nie znalazł jeszcze. remaining time to ponad 40H wiec ide spać.. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi