arekns Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam w trakcie przegladania stron uporczywie atakują mnie reklamy i odsyłacze przesyłam logi i proszę o pomoc Addition.txt Extras.Txt FRST.txt gamer.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Znasz ten program? UpSwing (HKCU\...\59468cfbffaf7c83) (Version: 1.0.0.62 - UpSwing) Nic wiecej podejrzanego w logach nie widzę. 1. Na wszelki wypadek użyj AdwCleaner. Najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego. Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner.txt 2. Opróżnimy przy okazji foldery TEMP. Otwórz Notatnik i wklej w nim: HKU\S-1-5-21-606747145-1409082233-1801674531-1004\...\Run: [AVG-Secure-Search-Update_0913b] => C:\Documents and Settings\user\Dane aplikacji\AVG 0913b Campaign\AVG-Secure-Search-Update-0913b.exe /PROMPT --mid e1550c2359c3be5c638c477affd5c71c-bff81dce305edee65692b8468e171ef1ccdff3f8 --CMPID 0913 EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Daj ten log. jessi Odnośnik do komentarza
arekns Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 nie znam tego programu wykonałem skanowanie i czyszczenie w Asw-cleaner, trzy pliki z temple nie dają sie usunąć wykonałem FIX w FRST o - coś się porobiło nie znam tego programu, wykonałem wszystkie kroki ale z TEMP trzy pliki nie chciał się usunąć objawy nie ustyąpiły Fixlog.txt AdwCleanerS0.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Do SystemLook wklej: :filefind *infolinks.* :regfind infolinks Naciśnij Look i pokaż raport. podaj też nazwy innych stron reklamowych. jessi Odnośnik do komentarza
arekns Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 nav-links SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 "infolinks" nie istnieje. sprawdzimy następny: Do SystemLook wklej: :filefind*nav-links.*:regfindnav-links Naciśnij Look i pokaż raport. jessi Odnośnik do komentarza
arekns Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 z nav-links SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 też nie istnieje u Ciebie. Tak więc nie mam się do czego "przyczepić", wszystko jest OK. SweetPacks bundle uninstaller UpSwing Jeszcze raz sprawdź, czy te programy zniknęły z listy Twoich programów. Jeśli są, to odinstaluj. jessi Odnośnik do komentarza
arekns Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 problem reklam ustąpił po usunięciu programu pandora TV, którego nieopatrznie pobrałem z aktualizacją KMPlayera, niemniej komp dalej muli - długo otwiera się system i strony internetowe Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 arekns W kwestii dokończenia czyszczenia: 1. Zastosuj DelFix. Dokasuj ręcznie narzędzia z folderu C:\Documents and Settings\user\Pulpit\diagnostyka. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. problem reklam ustąpił po usunięciu programu pandora TV, którego nieopatrznie pobrałem z aktualizacją KMPlayera I owszem. Zwykle to zadaję do deinstalacji. Na wszelki wypadek podam jeszcze, że można się spodziewać na liście zainstalowanych także innej wersji, czyli pozycji "KMP Service". wykonałem wszystkie kroki ale z TEMP trzy pliki nie chciał się usunąć A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Temp jest przebudowywany od zera (kasowanie całego katalogu). Zważ na to, że w Temp po restarcie określony program może zregenerować od ręki pliki. Przykład: spodziewaj się conajmniej pliku Dropbox. niemniej komp dalej muli - długo otwiera się system i strony internetowe Był uruchamiany GMER, toteż zweryfikuj transfer dysku w ustępie Skutki uboczne skanu GMER (dyski w trybie IDE, głównie system XP): KLIK. jessika W spoilerze komentarze: Link do usunwirusa.pl usunięty. Toż to platforma reklamodawcza SpyHunter (spolszczona wersja wielu innych podobnych). Wszystkie instrukcje usuwania zalecają ten program do usuwania, a umniejszają zasadność konkurencji, np. MBAM. Jeszcze raz sprawdź, czy te programy zniknęły z listy Twoich programów. Jeśli są, to odinstaluj. Dane są w raportach. Masz jawne nazwy kluczy rejestru w FRST Addition oraz spis w AdwCleaner który z kluczy usuwano: SweetPacks bundle uninstaller (HKLM\...\{953AA732-9AFB-49C9-84A4-7F96CA0A08DA}) (Version: 1.0.0001 - SweetIM Technologies Ltd.) UpSwing (HKCU\...\59468cfbffaf7c83) (Version: 1.0.0.62 - UpSwing) vs. ***** [ Rejestr ] ***** Klucz Usunięto : HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{953AA732-9AFB-49C9-84A4-7F96CA0A08DA} Tak więc Sweet usunięty, ale nie UpSwing. . Odnośnik do komentarza
arekns Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 zastosowałem narzędzie DelFix, usunąłem programy w folderu, wyczyściłem pliki przywracania systemu. na liscie programów nie mam KMP Service. Po odinstalowaniu podstawowego kanału IDE z restartem systemu problem mulącego systemu ustąpił progr UpSwing też odinstalowałem dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 na liscie programów nie mam KMP Service. Wiem o tym z Twojego raportu. Ja tylko mówię, że w zależności od wersji KMPlayer ten obiekt może występować pod inną nazwą (Pandora Service lub KMP Service). Temat rozwiązany. Zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi