janmatusz Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Podczas uruchamiania Windows 7 ultimate 64bit pojawia się niebieski ekran-po czasie wyłącza się komputer. Żadne próby uruchomienia dostępne po naciśnięciu klawisza F8 nie usuwają blue screena. Na tym samym dysku na oddzielnych partycjach są zainstalowane Windows XP oraz Windows 8.1, które po wybraniu na ekranie wyboru uruchamiają się. Sprawdzanie programem chkdsk nie wykazało błędów. Dołączam foto blue screena. Odnośnik do komentarza
Psuja Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A próbowałeś przywrócić system? Odnośnik do komentarza
janmatusz Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A próbowałeś przywrócić system? Nie ma takiej możliwości. Żadne próby uruchomienia dostępne po naciśnięciu klawisza F8 (np. ostatnia dobra konfiguracja nie likwidują blue screena). Próba naprawy z dysku instalacyjnego nie daje efektu. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Który system instalowałeś jako pierwszy? Odnośnik do komentarza
janmatusz Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Win 7. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Podczas uruchamiania Windows 7 ultimate 64bit pojawia się niebieski ekran-po czasie wyłącza się komputer. Żadne próby uruchomienia dostępne po naciśnięciu klawisza F8 nie usuwają blue screena. Na tym samym dysku na oddzielnych partycjach są zainstalowane Windows XP oraz Windows 8.1 Z tej wypowiedzi wynika, że masz trzy systemy? Odnośnik do komentarza
janmatusz Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Oczywiście. Win xp , 7 i 8.1.Po tym dziwnym zdarzeniu przeszedłem na używanie Win 8.1, ale przedtem używałem głównie Win 7.Powtórna instalacja Win 7 z pewnością rozwiąże ten problem, ale moje starania są takie, aby tego uniknąć (dużo żmudnej pracy), ponieważ nie będę musiał doinstalowywać na win 8.1 programy i przenosić dane z partycji z Win 7. Poza tym lepiej pracuje się z Win 7. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Oczywiście. Win xp , 7 i 8.1.Po tym dziwnym zdarzeniu przeszedłem na używanie Win 8.1, ale przedtem używałem głównie Win 7 Naprawa rozruchu być może się uda tym sposobem. Musisz uzyć płyty z W7. http://traxter-online.net/naprawa-i-konfiguracja-rozruchu-windows/ chociaż bład sugeruje problem ze sterownikiem win32k.sys Nie wiem czy podmiana sterownika z poziomu innego systemu nie rozwiązałaby problemu. Równie dobrze może być problem z dyskiem. Zmieniałeś ostatnio konfigurację peceta? Odnośnik do komentarza
janmatusz Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Podmiana sterownika z poziomu Win 8.1 bez efektu. Konfiguracja peceta nie była zmieniana. Próba naprawy z płyty instalacyjnej Win 7 niemożliwa, ponieważ po naciśnięciu NAPRAW pojawia się okno z 2 systemami Win 8.1 i Win7 z równoczesnym oknem szukania zainstalowanych systemów, a gdy po ustaniu szukania klikam Win 7, pokazuje się informacja, że to nie jest konsola odzyskiwania dla tego systemu. Poza tym wydaje się, że wykryta lokalizacja partycji systemu Win8.1 jest błędna, natomiast Win 7 prawidłowa. Odnośnik do komentarza
janmatusz Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Jednak ostatecznie reinstalacja Windows 7 była konieczna. Dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi