Toong006 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Mój problem polega na tym że jak ustawie zeby np jakis plik otwierał sie za pomoca winrara to nie wyskakuje mi ikona winrara tylko winizpa .. niżej na screenie to widać Odnośnik do komentarza
Toong006 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Program MicrosoftFixit.WinFileFolder.MATSKB wykrył problem ale nie chce go naprawić ... Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 mój problem polega na tym że jak ustawie zeby np jakis plik otwierał sie za pomoca winrara to nie wyskakuje mi ikona winrara tylko winizpa Jesteś pewny że archiwum zapisane jest jako rar? Sprawdź rozszerzenie pliku archiwum, czy ma końcówkę nazwa pliku.rar Odnośnik do komentarza
Toong006 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 tak jest plikiem rar ten na screnie nie ale mam plik o rozszerzeniu rar i tez pokazuje ikonke winzipa czy wiesz może dlaczego program MicrosoftFixit.WinFileFolder.MATSKB nie chce naprawić problemu ? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Próbowałeś przypisać rozszerzenie w opcjach programu Winrar? Ja nie korzystam z Winrara tylko z 7-zip i tam mozna dowolnie dopasować rozszerzenia archiwów. Nie wiem. Nie korzystałem z tej metody. Proponuje sprawdzenie rejestru pod kątem odniesień do poszczególnych rozszerzeń. Odnośnik do komentarza
Toong006 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 nie mam problemu tylko z winrarem ale także z innymi plikami a dokładniej jak mam sprawdzić ? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 start > opcje folderów > typy plików sprawdź co masz pod poszczególnymi archiwami, (jaki program?) Odnośnik do komentarza
Toong006 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 ikona dalej sie nie ziemia. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zapoznaj się z tym tematem. Proponuje Default Program Editor (obsługuje XP). https://www.fixitpc.pl/topic/330-menedzery-typow-i-skojarzen-plikow/ Odnośnik do komentarza
Toong006 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 nic nie dziala :/ dalej nie zmienia sie ikonka programu jak zmienie zeby z winampa otwierało w windows media player ikona pozostaje taka sama Podsumowując nie zmienia sie ikona gdy zmienie program za pomoca którego ma być odtworzony plik np winamp ma ikonke nutki daje zeby sie otwierał za pomoca np mozilli to powinna sie zmienic ikonka a sie nie zmienia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi